Romero reconeix ara que no va dir que havia estat exposada a l'Ebola

Admet també que no va superar el llindar de febre i evita així un judici per injúries

L'auxiliar arriba a un pacte de conciliació amb la metge de família que la va atendre

Teresa Romero, ahir, a l’acudir a l’acte de conciliació amb la seva doctora als jutjats d’Alcorcón,

Teresa Romero, ahir, a l’acudir a l’acte de conciliació amb la seva doctora als jutjats d’Alcorcón, / EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

L'auxiliar d'infermeria Teresa Romero i la metge de família que la va atendre en un centre de salut d'Alcorcón van arribar ahir a un acord de conciliació després que la primera acceptés íntegrament la declaració de la doctora, admetent d'aquesta forma que no la va informar que havia estat en contacte amb els dos missioners contagiats d'Ebola i que en cap moment va superar el llindar de febre fixat en 38,7 graus. Amb això, Romero evita un judici posterior per injúries i calúmnies.

A la sortida de l'acte, Romero va llegir l'escrit en què s'ha fixat l'acord entre les parts, en el qual reconeix que no va superar el llindar de febre i que no havia informat la metge de capçalera que havia tingut contacte amb els pacients. L'auxiliar d'infermeria, que no va fer més declaracions, va llegir el comunicat malgrat que el seu marit, Javier Limón, havia indicat de forma prèvia que ell parlaria en nom de la seva dona perquè ella no es trobava bé. L'acord, de fet, estableix expressament que l'auxiliar havia de retractar-se de manera pública.

Després de la lectura, Limón va postil·lar que la seva dona ha decidit retractar-se perquè no vol faltar a l'honorabilitat i professionalitat de la seva doctora de capçalera de tota la vida, ni crear-li un perjudici professional. I va afegir que, encara que Romero rectifica les seves declaracions prèvies sobre el que va passar a la consulta al centre de salut, ella creia realment haver informat la metge durant la consulta, tot i que llavors les seves condicions de salut no eren bones.

Notícies relacionades

Després de la conciliació, el conseller de Presidència i Justícia i portaveu del Govern regional de Madrid, Salvador Victoria, va assegurar que les declaracions de l'auxiliar «confirmen» que l'actuació de la comunitat autònoma i dels seus professionals sanitaris «va ser absolutament correcta, d'acord amb la informació que es disposava en aquell moment».

L'acord d'ahir suposa el tercer revés judicial per a l'auxiliar que es va encomanar d'Ebola a l'Hospital Carles III, després que no s'admetessin a tràmit les dues querelles presentades pel sacrifici del seu gos Excalibur. Encara està pendent el judici contra l'exconseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid Javier Fernández.