SENSE SÍMPTOMES DE L'EBOLA

Donada d'alta la cooperant de MSF ingressada al Carles III

Va ser repatriada des de Mali després de punxar-se amb una xeringa d'un pacient amb el virus

1
Es llegeix en minuts

La cooperant de Metges sense Fronteres (MSF) repatriada des de Mali que va ingressar a l'Hospital Carles III davant el risc d'haver contret l'Ebola ha estat donada d'alta aquest dijous a l'acabar el període d'observació de 21 dies que marca el protocol per descartar que ha desenvolupat el virus.

"Durant les últimes tres setmanes no ha mostrat cap símptoma de la malaltia, i per tant ja es troba fora de perill", informen des del Ministeri de Sanitat. En l'actualitat, a Espanya no hi ha cap altre contacte d'alt risc d'un pacient d'Ebola en observació. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar Espanya "país lliure d'Ebola" el 2 de desembre.

La cooperant va ingressar a la mateixa planta on va ser tractada l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, primera contagiada del virus fora de l'Àfrica, i els dos missioners que van ser repatriats i van morir, Miguel Pajares i Manuel García Viejo.

Notícies relacionades

En aquesta planta s'ubiquen les habitacions amb pressió negativa i rescloses, encara que al no haver registrat símptomes de la malaltia ha estat des del principi en observació sense aïllament.

La cooperant va arribar el 21 de novembre procedent de Mali, on estava treballant i es va punxar de forma accidental amb una xeringa d'un pacient amb el virus.

Temes:

Ebola