Nomenclàtor

Sabadell reitera la seva voluntat d'eliminar els vestigis feixistes

Entre els noms que podrien modificar-se està el de la plaça Alcalde Marcet o el carrer Antoni Llonch

Maties Serracant, alcalde de Sabadell, en roda de premsa.

Maties Serracant, alcalde de Sabadell, en roda de premsa. / ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracantno vol “referències a càrrecs feixistes” als carrers i places de la ciutat. Així, explica que l'equip de govern manté sobre la taula l'eliminació de noms com els de les places Alcalde Marcet i Antoni Llonch, exalcaldes de la localitat durant la dictadura.

Serracant reafirma el posicionament del govern local davant d'aquesta qüestió i apunta que “la ciutat no ha d'homenatjar persones que van ser posades a dit durant un règim feixista”.

En aquest sentit, considera que “Sabadell ha de fer memòria i recordar en quin context es va designar el nomenclàtor, ja que molts carrers es van fer en plena dictadura”.

L'alcalde també s'ha referit a la polèmica que va aixecar l'informe encarregat a un historiador local i que plantejava la possibilitat de suprimir un carrer dedicat a Antonio Machado per espanyolista. “Presentem un informe elaborat per una persona amb una vàlua”, comenta Serracant, que recorda que en cap cas era vinculant i que ara se seguirà treballant deixant aquest document de banda.

Notícies relacionades

Serracant explica que es tornarà a reunir aviat amb la Taula de Memòria Històrica, formada per diverses entitats, associacions i partits de Sabadell. “Volem donar peu que sigui la Taula la que decideixi el més oportú”, assegura l'alcalde, que afirma que l'objectiu és que hagi “un debat calmat, assumint altres punts de vista i posicions”, assenyala.

Més notícies de Sabadell