Mobilitat sostenible

Sabadell amplia l'edat per viatjar gratis en transport públic fins als 16 anys

L'Ajuntament posa en marxa una campanya per informar els alumnes i les seves famílies a través dels col·legis i instituts

La nova T-16 permetrà viatjar gratis al transport públic de Sabadell fins als 16 anys.

La nova T-16 permetrà viatjar gratis al transport públic de Sabadell fins als 16 anys. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

L'Ajuntament de Sabadell inicia una campanya de difusió a través de col·legis i instituts per informar les famílies dels avantatges de la targeta T-16 i fomentar l'ús del transport públic a la ciutat.

Aquesta targeta, impulsada per l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), permet als infants i joves d'entre 4 i 16 anys viatjar gratis als autobusos i trens de la xarxa de transport públic del sistema integrat, dins de la seva zona tarifària de residència. Aquesta nova targeta amplia fins als 16 anys la gratuïtat dels viatges que abans s'oferia només als infants de fins a 12 anys.  

Aquesta acció s'emmarca en l'aposta del govern municipal per incentivar l'ús del transport públic, “afavorint una mobilitat segura i sostenible, que contribueixi a reduir els nivells de contaminació de l'aire”, recorden des de l'Ajuntament de Sabadell.

El regidor d'Educació i Sostenibilitat, Joan Berlanga, explica que “un objectiu prioritari per al Govern és avançar cap a un model de ciutat més sostenible, promovent l'ús del transport públic i reduint l'ús del vehicle privat. En aquest sentit, pensem que aquest és un aprenentatge que fa falta fomentar des de petits i és per això que, amb aquesta campanya, reforcem el missatge als alumnes i les seves famílies”.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, comenta que “des del Govern impulsem l'ús del transport públic amb diferents accions com la renovació de la flota, el reforç de les línies i l'ampliació i adequació de serveis i recorreguts. Al mateix temps, però, és fonamental activar accions de sensibilització. En aquest cas, aquesta campanya és doblement útil, perquè dona servei a les famílies i promou una mobilitat més sostenible en benefici del conjunt de la societat”.

Més notícies de Sabadell