Polèmica

Sabadell restitueix les banderes espanyola i europea a la façana de l'Ajuntament

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SABADELL

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha decidit restituir les banderes espanyola i europea de la façana de l'Ajuntament. Ho ha fet, segons han precisat, pel requeriment de la Delegació del Govern a Catalunya de la legalitat en relació amb les banderes i ha decidit posar-les "tenint en compte les circumstàncies de repressió i persecució que pateixen els càrrecs electes de les institucions catalanes", segons ell, per part de l'Estat.

Serracant ha remarcat que amb aquesta mesura vol tancar la polèmica, tot i que ha afirmat que "no va de banderes, va de dignitat, de democràcia, de donar suport a un govern legítim al Parlament".

El passat 27 d'octubre es van retirar les dues banderes de manera simbòlica, "en un gest de normalitat per saludar la República" acabada de proclamar per la cambra catalana.

Notícies relacionades

En relació amb aquesta decisió municipal, PP, Cs i fins i tot els dos socis de govern, Guanyem i Unitat pel Canvi, van demanar la restitució de les banderes i el divendres 10 de novembre unes 3.000 persones, segons van detallar fonts municipals, van respondre a la crida de Societat Civil Catalana en una concentració que va exigir la devolució dels dos símbols.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Banderes