Educació

Sabadell impulsa una prova pilot per reduir l'absentisme escolar

L'Ajuntament es marca un període de deu anys per rebaixar a la meitat el 9% actual

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SABADELL

Les regidories d'Ensenyament i Acció Social de l'Ajuntament de Sabadell han presentat una prova pilot que ha fixat l'objectiu de rebaixar gairebé a la meitat el 9% actual, uns 1.800 nens, d'absentisme escolar.

S'ha posat en marxa aquest curs amb 40 alumnes, que la Regidoria d'Acció Social ha elegit pel seu perfil, de cinc centres de la ciutat i que es tracta d'una iniciativa que compta amb la col·laboració de la Fundació Secretariat Gitano, Associació Gitana de Sabadell, l'Església Evangèlica Filadèlfia i la Generalitat, a més d'una partida pressupostària municipal de 15.000 euros.

El regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha assenyalat que "no s'ha d'estigmatitzar el col·lectiu gitano, perquè que hi col·labori no significa que sigui el problema sinó part". La Fundació Secretariat Gitano col·laborarà als centres assessorant i acompanyant els estudiants, mentre que l'Associació Gitana de Sabadell conscienciarà les famílies de la importància de l'escolarització.

El regidor d'Ensenyament, Joan Berlanga, ha afirmat que la idea és rebaixar aquest 9% fins al 5%, tot i que ha matisat que la dada "pot comportar un mal ús", ja que inclou casos d'escolars que s'absenten algunes hores i d'altres moltes i per motius que també, ha subratllat, són transversals i no només econòmics.

Al final del curs es farà una avaluació de la prova pilot i s'espera que la Generalitat continuï col·laborant per consolidar-lo; no obstant això, l'Ajuntament ha garantit la seva continuïtat i que buscaran recursos.

Notícies relacionades

Fernàndez ha dit que aquesta quarantena d'estudiants són un 10% dels casos que porta la Regidoria d'Acció Social i que, d'atrabanda, n'hi ha altres amb els quals s'està treballant amb Fiscalia "per aplicar mesures adequades", subratllant que no són molts casos però suficients per estar en alerta.

Més notícies de Sabadell