Empresa pública

Sabadell detecta irregularitats en la rehabilitació d'unes vivendes públiques entre 2000 i 2011

El sobrecost es xifra en dos milions d'euros més per la rehabilitació de set edificis

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SABADELL

L'Ajuntament de Sabadell ha detectat diferents irregularitats en la participació de l'empresa pública de vivenda (Vimusa) en la rehabilitació d'uns blocs al barri de Torreguitart, entre els anys 2000 i 2011.

Es tracta de set edificis de la zona i s'ha xifrat en dos milions d'euros més del que ha dictaminat un informe jurídic. Encara queden tres blocs per rehabilitar i el consistori s'ha reunit amb els veïns afectats per trobar solucions conjuntes, segons ha informat aquest dimarts l'Ajuntament.

En aquest sentit, la regidora d'Habitatge, Glòria Rubio, ha remarcat que no es farà res "que no sigui legal i no s'incorri en males praxis com han fet governs municipals anteriors".

El 1984 Vimusa va promocionar la construcció de deu blocs de pisos al barri de Torreguitart, amb 899 vivendes de protecció oficial, 74 locals comercials i 753 places d'aparcament, que van executar sis constructores diferents durant gairebé una dècada.

A finals del 1990, l'Associació de Veïns de Torreguitart va traslladar a l'empresa pública una sèrie de deficiències i el consell d'administració de Vimusa es va comprometre, amb caràcter urgent, a reparar els desperfectes. Així es va fer en set dels deu blocs amb un sobrecost de més de 2,2 milions d'euros sobre els imports que havia determinat una sentència judicial.

Notícies relacionades

Els llogaters dels tres edificis restants -a partir del 2009 no es van fer més obres- han estat reclamant una rehabilitació en les mateixes condicions que els altres blocs, però els serveis jurídics de l'Ajuntament han descartat aquesta opció perquè seria il·legal.

Més notícies de Sabadell