Mesures d'estalvi

Sabadell estalvia més de 55.000 euros per la disminució del consum municipal d'aigua

L'Ajuntament de Sabadell redueix el consum un 12,1% durant el primer semestre

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

L'Ajuntament de Sabadell redueix el consum d'aigua municipal en més de 28.200 m3 durant el primer semestre de 2017, cosa que representa un estalvi del 12,1% respecte al primer semestre de 2016. L'estalvi s'ha traduït en una disminució de 55.676 euros de la factura de l'aigua.

La reducció ha sigut possible gràcies a les mesures d'eficàcia i eficiència en l'ús de l'aigua en els centres i espais públics de la ciutat, així com la conscienciació de les persones usuàries. Joan Berlanga, tinent d'alcalde i regidor de Sostenibilitat, afirma que “treballem per gestionar amb responsabilitat un bé escàs com l'aigua, i un exemple d'això és el canvi substancial que s'ha dut a terme amb les obres de la Bassa o les millores que s'han fet al llac del Parc Catalunya”.

A aquest estalvi se suma que l'ús d'aigua no potable per al reg d'una elevada quantitat d'espais verds de la ciutat i per a la neteja de carrers, que comporta un estalvi en el subministrament d'aigua potable en l'ús públic d'uns 80.000 m3 l'any.

Una altra de les mesures que s'han implantat per incrementar l'estalvi d'aigua és la telegestió del reg, gràcies a la qual, a través d'uns equips que es comuniquen per telefonia mòbil i radiofreqüència amb un servidor central, s'ajusten els temps de reg necessaris en funció de la climatologia real.

La instal·lació de tot aquest sistema ja ha arribat pràcticament a tots els espais verds de la ciutat i ha significat una inversió de 418.000 euros, amb el 28,6% de finançament municipal i la resta a càrrec de fons estatals i de la Diputació de Barcelona.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, explica que “continuem treballant per incorporar mecanismes d'estalvi d'aigua als edificis i a la via pública, a més de conscienciar els treballadors municipals amb l'objectiu de reduir el consum. Les dades demostren que els esforços estan donant bons resultats”.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Aigua Estalvi