L'escriptora Najat El Hachmi inaugura els cursos de català a Sabadell

El Centre de Normalització Lingüística dona el tret de sortida a les seves classes amb la conferència 'Els llibres fan arrels'

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

El Centre de Normalització Lingüística de Sabadell inicia els seus cursos de català aquest dimarts, 17 d'octubre, amb un esdeveniment que dona el tret de sortida a l'edició de tardor del Voluntariat per la Llengua.

En aquesta ocasió, l'encarregada de la inauguració serà l'escriptora Najat El Hachmi, que donarà la conferència ‘Els llibres fan arrels’, sobre la importància de la lectura en la cohesió sòcial.

Un dels objectius del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell és promoure la llengua com un dels elements clau en la cohesió d'una societat, i una de les seves eines és el foment de la lectura.

Per això, vol iniciar aquest curs reflexionant sobre la importància que pot tenir la lectura en la consolidació del sentiment de pertinença.

L'escriptora Najat El Hachmi va néixer al Marroc i es va traslladar a Vic amb la seva família quan tenia 8 anys. La literatura va ajudar a “fer front al desassossec de no saber exactament d'on era i com havia de sobreviure a les contradiccions que aquest espai fronterer li comportava”, assegura.

Notícies relacionades

Com a escriptora es va donar a conèixer el 2004, amb l'obra ‘Jo també sóc catalana’. El 2008, ‘L'últim patriarca’ li va donar el premi Ramon Llull de novel·la i el 2015 va rebre el Premi Sant Joan per ‘La filla estrangera’.

Més notícies de Sabadell