BALANÇ

Els autobusos urbans de Sabadell arriben als 7 milions d'usuaris

El nombre de passatgers augmenta més d'un 4% respecte al primer semestre de 2016

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

El nombre de passatgers que utilitzen l'autobús a Sabadell ha augmentat un 4% durant el primer semestre de 2017, cosa que confirma la tendència d'increment d'utilització del transport públic al municipi.

Així, durant el primer semestre de 2017 hi ha hagut un increment de 285.449 de persones que han utilitzat l'autobús urbà a Sabadell i s'ha arribat a la xifra de 7,1 milions d'usuaris, que representa una variació del 4,2% respecte al mateix període de l'any anterior. 

Xavier Guerrero, regidor d'Espai Públic, va afirmar que "el nombre de persones que utilitzen el transport públic a tot el país creix i, a Sabadell, les millores en la xarxa d'autobús que estem portant a la pràctica s'estan consolidant i fan augmentar el nombre de passatgers en autobús". 

Guerrero ha afegit que "per al Govern municipal aquesta és una acció molt rellevant per reduir la contaminació i el soroll, i per fer que la ciutat sigui un espai més per a les persones i no tant per al vehicle privat".

Un increment progressiu

D'altra banda, al llarg de 2016, un total de 12,7 milions de persones van viatjar en alguna de les línies de transport urbà que gestiona la cooperativa Transports Urbans de Sabadell (ELS TEUS), respecte de les 12,4 milions que ho van fer el 2015. Aquest increment també es va registrar en les línies de transport interurbà, que van tenir 3,6 milions de passatgers el 2016, més de 54.000 més que l'any anterior.

Passa el mateix amb els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Renfe. A les estacions dels FGC van arribar 2,2 milions de passatgers l'any 2016, mentre que en van sortir 2,1 milions. Per estacions, la de Sabadell plaça Major rep la gran majoria de passatgers, amb 1,5 milions d'arribades, i Can Haga | Gracia en rep 662.709.

Notícies relacionades

Pel que fa a Renfe, les estacions sabadellenques van servir 27.373 persones cada dia durant el 2016. L'estació més utilitzada és Sabadell Centre (12.498), seguida de la de Sabadell Nord (9.663) i, finalment, la de Sabadell Sud (5.212).

 Més notícies de Sabadell

Temes:

Autobusos