Referèndum

Quatre cambres catalanes donen suport al Govern i diuen que "res justifica" els escorcolls

Les entitats de Sabadell, Tarragona, Girona i Lleida dret a decidir dels catalans

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SABADELL

La Cambra de Comerç de Girona, la de Tarragona, la de Sabadell i la de Lleida han expressat aquest dijous el seu suport al Govern i han sostingut que "res justifica" la imatge que es va transmetre aquest dimecres amb els escorcolls a diferents organismes de la Generalitat i les detencions a alts càrrecs.

En els comunicats, amb el mateix text, han defensat el dret a decidir dels catalans i la necessitat que aquest dret es pugui exercir a partir de l'acord i oferint garanties "sòlides".

"Aquests fets mostren inequívocament la falta de voluntat de trobar solucions acceptables al desig majoritari de la població de Catalunya de poder-se manifestar sobre el seu futur i deterioren seriosament la possibilitat d'una futura entesa i el prestigi d'Espanya i Catalunya a l'exterior", afirmen les cambres.

Notícies relacionades

Remarquen que des de 2013, la posició de les cambres en relació amb el dret a decidir ha sigut, "com no podia ser d'una altra manera", la de total respecte i acceptació de la voluntat majoritària del poble català, expressada pels seus representants legítims al Parlament.

I afegeixen que, "en aquests moments convulsos", les cambres volen reiterar el seu suport institucional al Govern de la Generalitat.