Teatres municipals

Art, In memoriam, Beethoven i Gemma Humet, al programa de tardor de La Faràndula i el Principal de Sabadell

El tret de sortida de la nova programació serà el divendres 22 de setembre amb l'Orquestra Simfònica del Vallès

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

El Teatre La Faràndula i el Teatre Principal enceten la temporada de tardor divendres que ve, 22 de setembre, amb l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), que interpretarà la Faràndula la ‘Novena’ de Beethoven. Un concert “molt participat i amb col·laboracions sorprenents per començar el curs amb força”, que servirà també per presentar a Sabadell el nou director de l'OSV, James Ross.

Per la seva banda, el Teatre Principal també estrenarà programació amb obres de Beethoven, en una actuació en la qual els reconeguts Arnau Tomás i Kenny Moretti inauguraran la temporada del Cicle de Música de Cambra de Joventuts Musicals interpretant les sonates per a violoncel i piano del compositor alemany.

El dissabte 30 de setembre la Joventut de la Faràndula començarà les representacions de l'exitós ‘Ratatouille, el petit xef' amb funcions també els dies 1, 7 i 8 d'octubre. I ja al mes de desembre, com és tradició, interpretaran ‘Els pastorets’ en funcions els dies 16, 17, 23 i 26, que s'allargaran durant el gener de 2018 els dies 1, 7, 13 i 14.

El dimecres 25 d'octubre arriba l'estrena de la temporada d'òpera a la Faràndula amb ‘Cosi fan tutte' de Mozart, de la mà de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell i dins del Cicle d'Òpera Catalunya. Es podrà veure el 27 i 29 d'octubre.

El divendres 27 d'octubre el Teatre Principal obrirà les portes a la música moderna, amb un vespre ple d'emoció i reflexió amb dues compositores, pianistes i vallesanes: Gemma Humet, que presentarà el darrer treball discogràfic ‘Encara’, i Lu Rois, que amb el seu talent emergent i sabadellenc pujarà a l'escenari per presentar el seu primer disc, ‘Clarobscur’.

Aquesta tardor també arribaran al Principal dues de les representacions més emblemàtiques i imprescindibles de la temporada teatral barcelonina. D'una banda, ‘In memoriam. La quinta del biberó’, el diumenge 29 d'octubre, de la Kompany Lliure. I el diumenge 26 de novembre, ‘Art’ de Yasmina Reza, interpretada per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva, i dirigida per Miquel Gòrriz.

Música de cambra i simfònica

L'entitat Sabadell més Música presentarà el 5 de novembre al Teatre Principal ‘Jazz i altres músiques’, un concert de la Cobla Simfònica Catalana sota la direcció de Bernat Castillejo, amb un repertori d'obres d'A. Borgunyó, V.Quirós, Mann, Weill, Leiber i Stoller.

El cicle de música de cambra presentarà, el 10 de novembre al Principal, el concert de ‘Cordes i passions’, amb Marisa Martins, mezzosoprano, i Rafael Bonavita, tiorba i guitarra, que interpretaran obres de C. Monteverdi, T. Merula, G. Frescobaldi, F. García Lorca i E. Granados.

Per al 15 de desembre Joventuts Musicals de Sabadell proposa el concert participatiu ‘125 anys de l'Escola de Música de Sabadell’, en què antics alumnes i professors presentaran una interpretació única del ‘Glòria’ de Vivaldi, sota la direcció de Josep Vila Casañas i amb la col·laboració de la soprano María Hinojosa i la mezzosoprano Elisenda Cabero. També hi participarà l'Orquestra Simfònica del Conservatori de Sabadell, sota la direcció de David Magrané.

L'OSV tornarà a la Faràndula el 17 de novembre amb el concert ‘De Pel·lícula!’, sota la batuta de Rubén Gimeno i amb la col·laboració dels actors Jordi Brau i Lluís Posada. Interpretaran fragments de les composicions de bandes sonores que ja són clàssics del nostre temps, entre les quals es troben Titanic, Salvar al Soldado Ryan, Missió Impossible, La Vida és Bella o El Discurs del Rei.

L'1 de desembre presentaran ‘De Gershwin a Guinovart’. El compositor català i l'OSV interpretaran la suite ‘My Fair Lady’ de Loewe i el popular ‘Concert per a piano en Fa major’ de Gershwin, per acabar amb una selecció de la música que Guinovart va crear per musicals com ‘Mar i cel’, ‘Scaramouche’, ‘Flor de nit’ i ‘Gaudí’.

Notícies relacionades

L'Orquestra Simfònica tancarà la temporada amb el ja consolidat i tradicional ‘Festival de Valsos i Danses’, dirigit per James Ross. Un repertori molt "nadalenc" amb les composicions de la família Strauss, Bizet, Gounod, Ginastera, Yradier, Mussorgski i Anderson figuren en un programa lúdic en el qual no falten les sorpreses ni els enginyosos gags que arrenquen les rialles del públic. I que aquest any comptarà amb la participació de la soprano Anabel Real.

Més notícies de Sabadell