Serveis

La Generalitat crea 1.625 places per a persones grans i discapacitats

Badalona i l'Hospitalet comptaran amb 54 noves places cada una, Terrassa tindrà 34 llocs i Sabadell, 16

2
Es llegeix en minuts
EFE / SABADELL

La Generalitat invertirà 8,5 milions d'euros en la creació de 1.625 noves places residencials, d'atenció diürna i de serveis ocupacionals per a persones grans i persones amb discapacitats, tant físiques com mentals, únicament a la província de Barcelona.

D'aquestes noves places, 1.188 seran per a persones grans, les quals es repartiran en 108 places d'atenció diürna i 1.080 residències per a persones grans, amb les quals s'arribarà a un total de 20.538 places residencials, un 5,5 % més que l'any anterior.

La concentració més gran d'aquests nous serveis per a persones grans serà a la ciutat de Barcelona, on se n'obriran 699, molt per sobre de la resta de ciutats amb més habitants de la província, com Badalona i l'Hospitalet, que rebran 54 places cadascuna, Terrassa, que tindrà 34 llocs nous, i Sabadell, amb només16.

D'altra banda, s'obriran 262 serveis per a persones amb discapacitat, intel·lectual o física, en tota la demarcació, els quals es repartiran en centres ocupacionals (81), llars residència (121) i serveis de residència (55). S'arribarà així a un total de 10.862 places per a persones amb discapacitat.

En l'àmbit de l'atenció de persones amb malalties mentals, en canvi, es crearan 175 llocs en llars residència i llars amb suport, cosa que suposa un increment d'un 15 % en aquest tipus de serveis.

La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, ha explicat que la distribució d'aquestes noves places es va realitzar prenent en compte el mapa de serveis creat el 2014, on es detallen les prioritats de creació de noves prestacions per cada comarca, segons la demanda i la demografia.

Bassa ha detallat que s'ha donat prioritat, sobretot, a aquells llocs on hi havia més persones amb graus de dependència 2 i 3, ja que "ho necessiten de manera més urgent", i ha assenyalat que la distribució de les places s'ha fet també tenint en compte les llistes d'espera de cada comarca.

"Seguim criteris d'equitat i equilibri territorial, perquè qualsevol persona que visqui a Catalunya tingui la mateixa igualtat d'oportunitats al lloc on viu. Hem fet una planificació cuidada, però sobretot realista, ja que cada plaça és finançament públic directe per a aquestes persones", ha assegurat Bassa.

Notícies relacionades

La creació d'aquestes places, encara que suposa una inversió de 8,5 milions d'euros per a aquest últim trimestre del 2017, significarà un increment de 34 milions d'euros en la despesa total de l'any 2018 de la Generalitat.

Més notícies de Sabadell