La Hisenda catalana farà un "salt" per posar les "bases" per assumir "futures competències"

Després d'incorporar 256 treballadors, obrirà 27 noves oficines i assumirà la recaptació executiva d'impostos

Les oficines de Sabadell i Terrassa són dues de les 14 pròpies que obriran aquest 1 de setembre

1
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

L'1 de setembre és la data en què l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) farà un “salt rellevant” que permetrà “posar les bases perquè, de cara al futur, puguem assumir noves competències”, tal com ha explicat el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó.

Així, aquest divendres, 1 de setembre, l'ATC obrirà 14 noves oficines pròpies i 13 noves oficines compartides arreu del territori i haurà incorporat 256 nous treballadors per fer-les funcionar; s'assumirà el control total dels impostos propis i cedits; es posaran en funcionament noves fases dels nous programes informàtics, i es començaran a recaptar deutes de forma “massiva” per la via executiva, com per exemple les 300.000 multes impagades a l'any del Servei Català del Trànsit.

Així, l'Agència Tributària es dota de múscul en tot el territori i l'1 de setembre obrirà 14 noves oficines pròpies a Terrassa, Sabadell Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Figueres, la Seu d’Urgell, Reus i Tortosa.

Aquestes s'afegiran als Serveis Centrals de Barcelona, ubicats a la Zona Franca; a les tres delegacions de Girona, Lleida i Tarragona, i a l'oficina de Poblenou, que va obrir al febrer. D'altra banda, també s'obriran 13 oficines compartides amb ens locals i supralocals adherits a la xarxa Tributs de Catalunya, que s'ubicaran a Berga, Móra d’Ebre, Valls, el Vendrell, Tremp, Solsona, Olot, Ripoll, Cervera, Viella, Vilanova i la Geltrú, Igualada i l’Hospitalet.

L'OBJECTIU ÉS INCORPORAR 800 TREBALLADORS

Per fer funcionar les noves oficines s'han seleccionat 256 treballadors -la majoria dels quals són gestors tributaris i administratius-, que s'han incorporat al llarg del mes d'agost de manera progressiva. Comptant aquests nous empleats, l'ATC tindrà una plantilla de 700 persones al setembre. La intenció és que a finals d'any en siguin 800.

Com que l'Estat va vetar la possibilitat que l'ATC contractés personal que treballava a l'agència tributària espanyola, l'organisme ha buscat “alternatives”, segons explica Salvadó. S'han posat en contacte amb més de 20 màsters de fiscalitat per a “captar talent” a la universitat i han afavorit la incorporació dels registradors de la propietat, que al setembre deixaran de fer les liquidacions dels impostos cedits. De fet, 214 registradors de la propietat han passat a incorporar-se a l'ATC.

Notícies relacionades

Per a aquesta darrera convocatòria de 256 places, es van presentar 4.800 candidats, fet que “evidencia l'èxit de talent”, assegura Salvadó.

Més notícies de Sabadell