Trànsit

Sabadell aprofundirà en les mesures per evitar accidents de trànsit greus o mortals

La ciutat ha registrat 699 accidents durant el primer semestre amb una víctima mortal

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

El govern municipal de Sabadell es marca com a objectiu eliminar els accidents de trànsit a la ciutat que tinguin conseqüències greus per a la salut de les persones o produeixin víctimes mortals. Per això continuarà aplicant accions que incideixin en la seguretat viària com la pacificació del trànsit a la via pública, la reordenació de la mobilitat, el foment del transport públic, la sensibilització ciutadana i la formació viària als centres educatius.

El treball del consistori està en sintonia amb el projecte de seguretat viària Visió Zero, que persegueix un sistema de trànsit sense víctimes mortals ni persones ferides greument com a conseqüència dels accidents. Aquest objectiu s'emmarca en les polítiques que impulsa la Unió Europea i que, en l'àmbit nacional, també persegueix el Servei Català de Trànsit.

El nombre total d'accidents de trànsit durant el primer semestre de l'any a Sabadell ha estat de 699, el que mostra una tendència a la baixa en relació amb anys anteriors. Segons s'observa en les xifres registrades per la Policia Local durant la primera meitat de l'any, aquest 2017 podria trencar amb la línia ascendent dels últims cinc anys.

Dels 699 accidents, 312 van registrar persones ferides, 451 en total, 30 d'elles de gravetat. A més, s'ha hagut de lamentar una víctima mortal.

Segons l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, "cal valorar positivament l'evolució de les dades d'accidents de trànsit, tot i que segueixen sent dades molt preocupants. Entenem que aquesta evolució és fruit d'una major conscienciació ciutadana i de l'increment de l'activitat policial en relació als delictes contra la seguretat del trànsit i de la presència d'agents al carrer, i per tant caldrà aprofundir en aquestes polítiques".

Notícies relacionades

En general, el resultat de 699 accidents en aquest primer semestre indica una tendència positiva en relació amb els 1.514 sinistres registrats en tot el 2016. També s'observa aquest canvi positiu en el nombre d'accidents de trànsit amb ferits, 312, ja que se situa lluny d'arribar als 746 de l'any anterior. A més, el nombre de víctimes greus, 30, és significativament menor en comparació amb les 103 del 2016.

Més notícies de Sabadell