Normativa Municipal

Segway veu "comprensible" que Barcelona limiti la circulació d'aquests aparells

L'empresa amb seu a Sabadell celebra que la normativa municipal contempli rutes atractives per districtes com Montjuïc, Gràcia, Sarrià o l'Eixample

foto 3244177

foto 3244177

2
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

L'empresa Segway, amb seu a Sabadell, considera que és “comprensible” que l'Ajuntament de Barcelona hagi decidit limitar la circulació dels vehicles de mobilitat personal i els cicles de més de dues rodes amb ús comercial a l'interior de Ciutat Vella. Així ho assegura el seu director general a Espanya, Francesc Llorens, que explica que els carrers del casc antic de la capital catalana “són molt estrets” i que la presència de grups de turistes circulant amb ‘segway’ en aquestes zones “havia provocat molèsties als veïns”. Tot i això, remarca que “no és una mala notícia” perquè indica que la normativa municipal que regula la circulació d'aquests aparells contempla altres rutes atractives per districtes com Montjuïc, Gràcia, Sarrià o l'Eixample.

Llorens veu amb bons ulls que l'Ajuntament de Barcelona hagi aprovat un decret per limitar la circulació d'aquesta tipologia de vehicles a l'interior de Ciutat Vella, per on només podran desplaçar-se per dues rutes marcades, que els permetran travessar el districte de nord a sud i d'est a oest. Afirma que és una mostra de la voluntat del Consistori de “regular” aquesta tipologia d'activitat per millorar la convivència entre el sector turístic i els veïns.

El responsable de la companyia, que té la seva seu a Sabadell, considera que “no és una mala notícia”, ja que també comporta que el Consistori tingui un “major control” sobre els aparells que s'utilitzen per a usos turístics “amb noms de sèrie i registres”. Tot junt, afirma, permetrà combatre els “operadors pirates”.

Així mateix, adverteix que la inclusió dels vehicles de mobilitat personal a l'Ordenança de circulació de vianants i vehicles que Barcelona va aprovar el mes de maig passat, ha permès definir les rutes concretes per on poden treballar els operadors turístics que ofereixen passejades en ‘segway’ a la capital catalana.

En aquesta línia assegura que amb aquesta modificació que ha realitzat l'Ajuntament, s'ha pogut regular la circulació de patinets elèctrics, segways, rodes i plataformes elèctriques o tricicles i bicicletes de càrrega i per a turistes. “Suposa un avenç tant per a l'usuari particular, ja que queda molt clar per on pot circular, i també pels operadors turístics perquè defineix les zones on poden oferir els seus serveis”, considera Llorens, que diu que “serveix perquè tothom sàpiga a què atenir-se”.

Notícies relacionades

A banda, assenyala que “existia un buit legal” que feia falta resoldre i que la companyia reclamava des de feia anys. “En el cas dels ‘segways’ es tracta de vehicles que no estan matriculats com els ciclomotors però tampoc tenen la mateixa consideració que les bicicletes”, indica el responsable de la companyia que afirma que en els últims anys a tot Europa s'ha anat treballant una regulació progressiva d'aquests aparells.

Més notícies de Sabadell