Manel Navarro, després d'Eurovisió: "Si et veuen fort, deixen de ficar-se amb tu"

El sabadellenc assegura que la millor manera de travessar un mal moment és amb humor "i també amb treball"

manel-navarro

manel-navarro

3
Es llegeix en minuts
JAVIER HERRERO / EFE / SABADELL

Fa un any i mig, sensibilitzat amb la difícil situació que travessava gent del seu entorn, Manel Navarro va compondre una cançó per a fer front a l'assetjament sense pensar que només uns mesos després, després del seu últim lloc i el seu famós gall a Eurovisió 2017, aquesta cançó també li parlaria a ell directament.

"No considero que jo patís 'bullying', però sí que vaig passar quelcom difícil", precisa quatre mesos després del festival durant la promoció de "Keep on falling", el seu nou senzill, "en el qual aconsella anar sempre amb un somriure a la cara, perquè si la gent et veu fort, deixen de ficar-se amb tu".

Navarro (Sabadell, 1996) espera que serveixi a persones com una amiga seva que sí va patir assetjament escolar i que va haver fins i tot de mudar-se de Barcelona a Madrid, o com els seus cosins, "que no ho han passat bé per la seva condició sexual".

El consell i la cançó arriben recolzats a més amb una campanya en xarxes, #LoSuperé, que al·ludeix a la seva ensopegada eurovisiva i il·lustra que la millor manera de travessar un sot és amb humor... "i també amb treball", afegeix.

"No em penedeixo de res; tornaria a anar a Eurovisió", assegura sense cap mena de dubte aquest jove de 21 anys que fa menys d'un any era una cara desconeguda per a tot aquell que no treiés el cap pel seu canal de YouTube.

Al gran escenari de Kíev va agafar taules i "una nova perspectiva de la vida". També va descobrir l'autèntica realitat d'aquesta cita, un immens esdeveniment que representa "quelcom més que només tres minuts".

"Vaig conèixer gent que ho viu com jo el futbol quan juga el Barça, amb aquest nivell de passió i amor", apunta, abans de reconèixer que, com en l'esport rei, Eurovisió també comporta a vegades cert "hooliganisme".

Ell el va patir en primera persona des de la seva accidentada selecció com a representant espanyol en un programa en directe el mes de febrer passat i va tornar a palpar-lo a les gales del festival, tres mesos després.

Explica per exemple que a la primera semifinal hi havia un grup de persones amb una tableta en què podia llegir-se "Espanya 'tongo'", missatge que va tornar a escoltar just abans de la seva actuació a la final.

"Em va afectar, perquè si la pròpia gent del teu país no et recolza...", admet Navarro, que recolza RTVE en la seva gestió del festival.

Per si hi havia poca llenya per cremar, va arribar el moment de la seva actuació amb "Do it for your lover" i en el moment de clímax de la seva interpretació vocal, se li va escapar el gall més comentat dels últims mesos en xarxes socials.

TRACTAR LA POLÈMICA AMB HUMOR

Diu que entre els coristes i la música només va notar que "alguna cosa havia anat malament", però que no va comprovar quant fins que va baixar de l'escenari i ho va veure a Twitter. Ràpid en la seva reacció, va publicar la foto d'un pollastre en el seu perfil, fent front a la polèmica amb humor.

"Ningú pot pensar que no m'he pres prou seriosament Eurovisió, perquè tot l'equip ens hi hem deixat les banyes; el que va passar va ser una fallada", defensa.

Encara rep bromes pel carrer, generalment grups de nois que li fan el gall al seu pas, i es mostra una mica sorprès i molest per la paròdia que aquesta mateixa setmana va fer de la seva actuació un programa de Telecinco, encara que manté l'esperança en què tot acabarà passant.

De fet, encara que s'ha quedat sense vacances, manifesta la seva felicitat per la venda de totes les entrades ("sold outs") dels seus recents concerts en sales de Madrid i Barcelona, on tornarà a actuar ben aviat.

Mentre, ell segueix amb els seus estudis de composició musical, anant gairebé cada dia a l'estudi per crear i gravar més temes, il·lusionat amb el seu nou disc d'estudi, que podria estar llest abans de 2018, seguint el seu gust per Ed Sheeran, el "tropical house" minimalista, així com el patró de "Keep on falling" més que el de "Do it for your lover".

Notícies relacionades

Què le diria el Manel Navarro d'agost de 2017 al d'agost de 2016, si pogués tornar enrere? "Que es prepari per al que li ve, perquè és tela", conclou amb un somriure.

Més notícies de Sabadell