Sabadell s'adhereix a l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública

L'entitat té com a objectiu difondre i promoure la gestió pública de l'aigua i donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a la gestió pública

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

El Ple de Sabadell aprova l'adhesió de l'Ajuntament com a entitat fundadora i membre de ple dret a l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública (AMAP), que té com a finalitat difondre i promoure la gestió pública de l'aigua, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública de l'aigua.

Sabadell, conjuntament amb Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa, fan front comú per crear una xarxa de municipis compromesos amb la gestió pública de l'aigua.

Els alcaldes d'aquests municipis van firmar al març un protocol d'intencions amb el compromís de crear la xarxa. Ara, es dona el primer pas en ferm amb una “xarxa de municipis compromesos amb la gestió pública de l'aigua” que estarà articulada com a associació de municipis, però que també quedarà oberta a ens supramunicipals, sectors acadèmics i societat civil organitzada.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, destaca que "des del Govern defensem que els serveis bàsics, com l'aigua, han d'estar en mans públiques i no privades, i per això estem compromesos a avançar cap a una gestió pública".

GARANTIR LA TRANSPARÈNCIA

Aquesta associació es compromet a difondre, promoure i impulsar la gestió pública de l'aigua, articulant tots els actors interessats en aquest model de gestió. I, per tant, “es compromet també a oferir suport a tots els municipis que vulguin apostar per aquest model de gestió, aportant-los assistència, coneixement i acompanyament”.

Recorden que el proveïment i el sanejament d'aigua són serveis bàsics i essencials, per la qual cosa cal garantir en tot moment el seu accés universal i assequible, sense manca de subministrament per motius econòmics o socials. “Són serveis que s'han de prestar de forma eficaç, i alhora, els beneficis de l'activitat han de tornar a la societat, per millorar el servei, així com millorar la qualitat de l'aigua tornada al medi ambient”, asseguren.

El nou model de gestió pública va lligat a la promoció de noves formes de control social que garanteixin la transparència, la informació, la rendició de comptes i la participació ciutadana efectiva. L'ens públic gestor d'aquests serveis haurà de rendir comptes de les seves activitats i actuacions, tant als poders públics com a la ciutadania.

Notícies relacionades

En la línia de tenir espais compartits amb la ciutadania per tractar temes de ciutat en relació amb l'aigua, en el cas de Sabadell s'impulsarà un espai participatiu, obert i transparent on la ciutadania podrà tractar les qüestions vinculades amb la gestió i el servei de l'aigua.

Més notícies de Sabadell