Els Amics de les Arts, Chambao, Mafalda i The Zombie Kids dinamitzaran la Festa Major de Sabadell

De l'1 al 4 de setembre s'oferiran un conjunt d'activitats descentralitzades al llarg de la ciutat

Aquest any es proposa un nou model de festa fruit del procés participatiu del darrer any

La Festa Major de Sabadell serà de l’1 al 4 de setembre. 

La Festa Major de Sabadell serà de l’1 al 4 de setembre.  / PERIODICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Festa Major de Sabadell, que tindrà lloc entre l'1 i 4 de setembre, potenciarà la festa de nit i valorarà especialment la tradició, a més de les activitats esportives. Aquest nou model de festa és fruit del procés participatiu que la ciutat ha dut a terme durant el darrer any.

L'inici de festa serà el divendres 1 de setembre, amb el tradicional 'Despertar de festa', el pregó a càrrec de l'equip femení de waterpolo del Club Natació Sabadell i l'acte inaugural amb la companyia Atempo, que farà un espectacle de corda voladora amb música en directe.

El nou model de Festa Major prioritza una festa més descentralitzada. Així, el diumenge i el dilluns la festa s'estendrà de punta a punta de l'eix central, que quedarà tallat perquè s'hi organitzin activitats diverses. A més del Passeig i l'eix Macià, dins d'aquest eix s'afegirà activitat al tram nord de l'avinguda de Matadepera i al capdavall de l'avinguda de la Creu de Barberà, "amb l'objectiu que l'esperit de festa s'escampi arreu de Sabadell", assegura l'ajuntament català. Espectacles itinerants, els Escamots del IOSV, una gimcana de punta a punta o ballades de 'swing' dinamitzaran la festa.

Cultura popular i oferta musical

D'altra banda, la cultura popular i tradicional, l'eix vertebrador de la festa, aportarà un nou espai per a gegants a la Casa Duran, exposicions de les colles de foc al Casal Pere Quart i una amb el 30è aniversari de les Bruixes del Nord, a més d'un taller de trabucaires.

Pel que fa a l'oferta musical, el consistori pretén arribar a tots els públics en la nit de divendres, dedicada, d'una banda, a la música de Sabadell a la plaça del Vallès, i de l'altra, a la música electrònica a l'eix Macià, amb LokitoLopongo, les Sueques i el Dj The Zombie Kids.

El dissabte, també a  l'eix Macià, tindrà lloc la nit de concerts per a tothom, de 21 h a 3 h, amb Els Amics de les Arts, Chambao i els grups locals The Wild Goats i Ovella Xao. Diumenge a la nit actuaran Koban, Lágrimas de Sangre i Mafalda, que deixaran a Salseta del Poble-sec el paper de tancar la festa el dilluns.

Una festa per als joves

Els joves són un dels públics objectius als quals va dirigida la festa. A Ca l'Estruch, divendres a la nit hi haurà videojoc en grup amb Arcadi Bages, performances amb Txe Roimeser i circ a càrrec de Puntocero Company.

Dissabte a la nit serà el torn del circ amb la companyia Sifó, taller de 'drawdio' a càrrec de Lina Bautista, un taller de realitat virtual immersiva amb All VR Education i un espectacle de dansa amb Iron Skulls Co. I diumenge a la tarda, el programa 'Xocolata express' proporcionarà actuacions en directe de Band Olers i Exili a Elba, entre d'altres.

La festa esportiva

Les activitats esportives de Festa Major enguany són una vintena i arriben de la mà de 22 entitats diferents de Sabadell. Entre les propostes protagonistes d'aquest 2017 destaquen les que promouen la integració per mitjà de l'esport. Amb aquesta voluntat, la plaça de la Creu Alta acollirà el dissabte 2 de setembre la Festa del Bàsquet.

Notícies relacionades

De la mà de Global Bàsquet, Creu Alta Sabadell Bàsquet i La Balles, es proposa l'ús de les pistes de bàsquet per a la realització d'una multiactivitat de sensibilització, inclusió i coneixença del bàsquet en cadira de rodes, així com l'acostament del bàsquet a nens i nenes.

Més notícies de Sabadell