Educació

L'Ajuntament de Sabadell promou la formació musical amb noves seus de l'Escola Municipal

Els dos nous espais s'instal·laran en els centres cívics del nord i el sud i es renovarà la seu principal del centre de la ciutat

1
Es llegeix en minuts
EFE / SABADELL

L'Ajuntament de Sabadell ha anunciat un pla per estendre la formació musical a la ciutat amb la creació de dues noves seus de l'Escola Municipal de Música que se sumaran a la del centre de la ciutat.

Les dues noves seus s'instal·laran en els centres cívics del nord i el sud i es renovarà la del Centre, amb un cost aproximat de 8,1 milions d'euros, un projecte que s'havia de presentar a l'aprovació del ple d'aquest dijous.

La previsió és desenvolupar el projecte els propers anys en tres etapes. En una primera fase, es materialitzarà una nova seu de l'Escola de Música a la zona sud, per la qual s'ampliarà el Centre Cívic de Sant Oleguer. El procés continuarà amb l'ampliació del Centre Cívic de Ca n'Oriac, per acollir la nova seu de la zona del nord, mentre que la tercera fase preveu una nova seu al Centre, que aglutinarà les instal·lacions on actualment es desenvolupa l'activitat de l'Escola Municipal de Música i Conservatori Professional.

El pla vol avançar en la distribució territorial de l'oferta educativa musical per tota la ciutat, facilitar la igualtat d'oportunitats i afavorir la proximitat d'aquests ensenyaments al conjunt de ciutadans i ciutadanes.

DIVERSIFICAR L'OFERTA

"És el moment d'avançar cap a un model que segueixi garantint la qualitat de les ensenyances que l'Escola de Música ofereix en aquest moment i que, a la vegada, ampliï la implantació de l'oferta pública a altres barris de la ciutat i en diversifiqui l'oferta", assenyala el tinent d'alcalde i regidor d'Educació, Joan Berlanga.

Notícies relacionades

La iniciativa permetrà estendre els ensenyaments i incrementar l'oferta de l'Escola de Música a l'entorn de 250 places, passant de les actuals 550 a les a prop de 800, a les quals caldria sumar els 180 alumnes del Conservatori.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Música