Educació

Un col·legi de Sabadell s'adhereix al projecte 'Samsung Smart School'

L'escola Joan Sallarès i Pla participa a la iniciativa per millorar la integració de la tecnologia a les aules

1
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

El Govern aprova la subscripció del protocol d'adhesió de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Ensenyament, al conveni per a l'aplicació didàctica de les tecnologies segons el model del projecte ‘Samsung Smart School’, subscrit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport i Samsung Electronics Iberia SAU.

El programa proposa un canvi metodològic basat en l'ús d'eines digitals, en el qual la tecnologia jugui un paper integrador i contribueixi a superar situacions amb risc de bretxa digital. El Departament d’Ensenyament s'adhereix al programa amb la participació de l'escola Joan Sallarès i Pla, un centre d'alta complexitat situat al barri de Campoamor de Sabadell, on l'equip docent impulsa des de fa temps diverses iniciatives d'innovació educativa amb suport de les TIC.

L'escola ja ha rebut l'equipament cedit per Samsung, que consisteix en un carro amb 45 tauletes amb les quals els alumnes estan treballant les competències digitals en diversos projectes transversals i integrant l'ús d'apps mòbils en àrees del currículum. Un d'aquests projectes ha girat al voltant de l'intercanvi de receptes de cuina amb un col·legi rural de la Sierra de Checa, a Guadalajara, on els alumnes han utilitzat les tauletes per crear un llibre digital de receptes.

Notícies relacionades

El projecte ‘Samsung Smart School’ és una prova pilot i es preveu que els primers resultats de l'experiència es puguin presentar durant el primer trimestre del curs 2017-2018. Un element clau del projecte és la participació de professors del col·legi al seminari de formació i coordinació amb altres escoles de l'Estat que participen des que es va iniciar el projecte el 2014.

Més notícies de Sabadell