Impostos

Sabadell sanciona les grans superfícies que no tributen correctament

La inspecció tributària posada en marxa per l'Ajuntament contempla l'IAE i l'impost d'obres

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

L'Ajuntament de Sabadell, dins del Pla de control tributari, inicia una inspecció a les grans superfícies de més de 5.000 metres quadrats que havien iniciat la seva activitat a finals del 2012.

En aquest context es va detectar que algunes d'aquestes grans superfícies s'havien donat d'alta en epígrafs de comerç especialitzat que les posava al mateix nivell que els petits comerços que realitzaven una única activitat concreta.

Aquesta situació representa, segons expliquen des del consistori, una anomalia, ja que no són situacions comparables sigui per superfície, per producte o per serveis prestats. Per això, s'imposaran diferents sancions, l'import de les quals s'elevaria a més de 720.000 euros.

El juliol del 2016, les empreses inspeccionades en les quals es va detectar aquesta situació anòmala, l'Ajuntament els va obrir expedients d'inspecció tributària per reclamar la liquidació de l'import pendent, superior a 1,5 milions d'euros pel període entre el 2012 i el 2016, més els corresponents interessos de demora.

Des del govern municipal s'aposta “per una cultura contributiva que garanteixi una justícia tributària”, per la qual cosa considera que aquestes grans superfícies tenen molts elements que difereixen de les petites botigues o botigues especialitzades i, per tant, “no se'ls poden aplicar els mateixos epígrafs”.

Notícies relacionades

D'altra banda, i vinculada a l'activitat d'inspecció tributària, des de l'Ajuntament també s'han iniciat inspeccions dels impostos de les obres realitzades en algunes d'aquestes grans superfícies, per regularitzar el pagament de l'impost en relació amb el cost real de les obres realitzades per les empreses implantades.

Més notícies de Sabadell