Prevenció

Sabadell tornarà a utilitzar contenidors metàl·lics per reduir els incendis vandàlics

L'Ajuntament anuncia que farà una primera inversió de 80.000 euros

L’Ajuntament de Sabadell anuncia que canviarà els contenidors de plàstic per metàl·lics.

L’Ajuntament de Sabadell anuncia que canviarà els contenidors de plàstic per metàl·lics.

2
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

L'Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa un pla per reduir els incendis de contenidors al municipi. L'alcalde, Juli Fernàndez, assegura que la voluntat del consistori és substituir de forma progressiva tots els contenidors de paper i cartró que actualment tenen estructures de plàstic fàcilment inflamables per recipients metàl·lics.

La primera fase d'aquesta actuació es durà a terme en els propers mesos i suposarà una inversió de 80.000 euros. Els nous recipients es col·locaran a la part central de la parada perquè facin de tallafoc en cas d'incendi.

Aquesta actuació arriba després que durant el 2016 es registressin 205 incendis d'aquesta tipologia que van obligar l'ajuntament a invertir 205.000 euros per reposar les unitats afectades.

Segons Juli Fernàndez, l'executiu ha pres aquesta decisió perquè “la propagació de les flames i l'impacte del foc és més baix en els contenidors metàl·lics que en els de plàstic”. En aquest sentit, assegura que aquest 2017 el ple municipal ha aprovat una modificació de les inversions de l'empresa concessionària del servei de recollida de residus, Smatsa, que preveu una partida destinada a tal efecte. “D'aquesta manera, els contenidors més inflamables, que són els de paper i cartró, s'aniran substituint per unitats metàl·liques”.

El regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, assegura que en els últims anys el preu dels contenidors metàl·lics “ha caigut en picat” i que ara el cost és similar als de plàstic. “No suposa una despesa enorme per Sabadell anar-nos proveint de contenidors metàl·lics quan anem adquirint els que s'han de renovar”, comenta.

La primera fase d'aquest pla està a punt de començar i significarà una inversió de 80.000 euros. “No canviarem els de tota la ciutat de cop, ho farem en tres fases diferents i s'iniciaran en els propers mesos”, comenta el regidor, que no ha volgut especificar si es començarà per una zona concreta de la ciutat.

ONZE DETINGUTS

Juli Fernàndez explica que en el darrer any la Policia Municipal ha detingut onze persones relacionades amb actes vandàlics d'incendi de contenidors. “Això diu molt de la professionalitat del cos”, comenta l'alcalde, qui assegura que des del 2011 no s'havia practicat cap detenció per aquest tipus d'actes malgrat que el nivell d'incendis i el volum de sortides dels Bombers per aquesta causa era similar.

Notícies relacionades

En aquesta línia Fernàndez afirma que la reestructuració de la Policia que el govern local va introduir la tardor passada està donant els seus fruits i remarca que la ciutat està 11 punts per sota de la mitjana de delinqüència a Catalunya. “Hem reforçat les franges on tenen lloc més delictes que són durant el dia, hem aplicat unes patrulles de proximitat i hem fet prevenció a tota la ciutat”, assenyala.

Més notícies de Sabadell