Relleu a l'alcaldia

Unitat pel Canvi amenaça de trencar el pacte de govern a Sabadell si no hi ha relleu

La coalició argumenta que Joan Berlanga, el seu cap de llista, hauria de substituir Juli Fernàndez per complir l'acord pactat

Serracant, de Crida per Sabadell, assegura que les disputes pel relleu de l'alcaldia no afecten la normalitat amb què treballa el govern

foto 3005262-1

foto 3005262-1

2
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

Unitat pel Canvi (UpC) podria trencar el pacte de govern de l'Ajuntament de Sabadell si no es produeix el relleu a l'alcaldia abans que acabi juny, coincidint amb l'equador de la legislatura.

En un comunicat, la coalició formada per ICV, EUiA, militants de Podem i l'Associació Oberta de Sabadell, considera que el seu cap de llista, Joan Berlanga, hauria de rellevar l'actual alcalde, Juli Fernàndez, d'ERC. Es remeten al ‘Compromís per un programa de govern de Sabadell’, firmat el 2 de novembre del 2015 per ERC, Upc, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell per posar fi a 16 anys de govern socialista.

UpC indica que en el document es pot llegir que “l'actual alcalde Juli Fernàndez posarà el seu càrrec a disposició de les forces que el van votar a la investidura el juny del 2015” i que “les quatre organitzacions polítiques es comprometen a garantir una nova investidura amb el relleu a l'alcaldia el juny del 2017”.

El partit defensa, a més, que el seu candidat hauria de ser l'alcalde perquè la formació va ser la segona força més votada, obtenint 12.611 vots, per davant d'ERC, amb 12.426.  

Unitat pel Canvi es reivindica com a força “en tot moment responsable i lleial al govern i al pacte firmat”. “Ara exigim el seu compliment i volem la mateixa lleialtat i corresponsabilitat de les altres forces”, apunten. La formació lamenta que s'hagin produït “lectures parcials, tergiversacions i reinterpretacions” per part d'altres membres del pacte. “Els acords són clars, contundents i s'han de complir”, reclamen.

En aquest sentit, alerta que, si a finals de juny no hi ha relleu a l'alcaldia, “UpC serà lliure de considerar el pacte trencat i de retirar el seu suport a l'actual alcalde”. Tot i l'avís, la coalició d'esquerres confia que ERC deixarà enrere la seva actitud.

BUSCAR EL MILLOR RESULTAT PER A LA CIUTAT

Crida per Sabadell també s'ha sumat a les crítiques cap a la formació de Juli Fernàndez. Maties Serracant, tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat i cap de llista de Crida a les eleccions municipals del 2015, assegura, però, que això “no afecta la normalitat amb què es treballa a l'executiu local”.

Serracant ha volgut valorar les declaracions de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i afirma que aquest intercanvi d'acusacions no està repercutint de cap manera en el dia a dia de l'executiu local. “El govern segueix treballant amb la màxima normalitat per tirar endavant els reptes que té”, remarca el tinent d'alcalde, que afegeix que les formacions que l'integren tenen un encàrrec, que és el de “tirar endavant el que es va fixar en el pla de mandat”.

Per això, Serracant confia que la negociació sobre el relleu acabarà "amb el millor resultat per a la ciutat".

El govern municipal de Sabadell consta de quatre partits, que sumen 14 regidors, mentre que l'oposició en té 13. L'actual govern el formen ERC, amb quatre regidors, entre els quals es troba l'alcalde Juli Fernàndez; Crida per Sabadell, també amb quatre regidors; Guanyem Sabadell, amb dos, i Unitat per Sabadell, amb quatre més.

Notícies relacionades

El cas és que UpC va ser la segona força més votada a les eleccions del 2015, i va quedar per darrere dels socialistes, que van obtenir cinc regidors. El pacte de novembre del 2015 va deixar fora el PSC, que actualment té tres regidors i ha passat de primera a cinquena força en representació després de la renúncia de dos representants que ara són regidors no adscrits.

Més notícies de Sabadell