Executiu local

Juli Fernàndez no s'oposa al relleu a l'alcaldia de Sabadell però alerta que no hi ha cap proposta de consens

El pacte entre els quatre partits preveia un canvi d'alcalde a mig mandat però no es va fixar el nom del substitut

Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell.  

Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell.  

2
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), ha posat el seu càrrec a disposició de la resta de forces polítiques que conformen l'executiu local per facilitar el relleu a l'alcaldia, tal com es va pactar el 2015.

Així ho ha assegurat en una entrevista a l'ACN, en què ha remarcat, però, que perquè hi hagi canvi d'alcalde cal trobar un candidat que compti amb el suport de tots els partits del govern municipal i que, “ara mateix no hi ha una proposta que tingui el consens per tirar endavant el relleu a l'alcaldia”.

Això és el que fa, assegura Fernàndez, que no hi hagi hora per a “un escenari diferent”. L'actual alcalde nega que la seva voluntat sigui la de bloquejar el pacte, com han apuntat alguns dels seus socis de govern en els últims dies.

En les darreres setmanes el clima entre les formacions que conformen el govern de Sabadell (ERC, Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell) s'ha tensat a causa de la falta d'acord en les negociacions sobre el relleu a l'alcaldia de la ciutat, que actualment ostenta ERC.

La polèmica es deriva del pacte que els quatre partits van signar el 2015 i que, malgrat preveure el relleu, no especificava qui havia d'assumir el lideratge de la ciutat.

Fernàndez ha dit que ERC i ell mateix han posat el càrrec “a disposició de la resta de forces del govern municipal”. L'alcalde reitera que els quatre regidors de la formació donaran suport al candidat que compti amb el consens de tots els socis de govern.

“Farem el que ens vam comprometre a fer”, insisteix Fernàndez, que explica que els republicans se sumaran “a qualsevol plantejament que tingui el suport per fer possible el relleu”. L'alcalde recorda que per ser investit es necessiten 14 vots, els de tots els regidors de l'executiu. “Aquesta és una condició necessària” i els vots d'ERC, afirma, estaran “garantits”.

FALTA DE CONSENS

En aquesta línia, l'alcalde lamenta que “les propostes que hi ha sobre la taula no hagin tingut el consens de totes les forces polítiques” i remarca que “ara mateix no hi ha una opció que tingui la capacitat de consens per tirar endavant el relleu”. Tot això, assegura, “és el  que fa que no hi hagi un escenari diferent”.

L'alcalde, però, confia que totes les forces polítiques que formen part de l'executiu local actuaran de manera “respectuosa” i faran tot el possible per construir els “escenaris” que caguin perquè el govern de “transformació, sòlid, estable i fort que té la ciutat de Sabadell es mantingui fins al final del mandat i tingui continuïtat el següent”, assenyala.

Amb aquest objectiu i per mirar de rebaixar la tensió existent, Fernàndez resta importància a les declaracions que han fet des de Crida per Sabadell i Unitat pel Canvi darrerament. “Una cosa és el govern de la ciutat i una altra els espais de les organitzacions polítiques, on intenten aconseguir els objectius legítims”.

Notícies relacionades

L'alcalde afegeix que l'executiu local té molt clars els seus objectius: “Els únics que podem fer que el govern sigui un èxit som nosaltres”.

Més notícies de Sabadell