Balanç

Més del 50% dels usuaris del servei per a aturats de Sabadell troben feina

El servei proposa més de 300 activitats, que suposen un total de 28.000 hores de formació durant el 2016

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

El 2016 l'Ajuntament de Sabadell va atendre un total de 10.234 persones en situació d'atur, de les quals més del 50% van aconseguir la inserció laboral. La xifra es dispara si es tracta de serveis vinculats amb un treball intensiu de recerca de feina, amb la qual cosa “amb serveis més a mida i personalitzats els resultats d'èxit són més elevats”, apunten des del consistori.

Com a perfil de les persones ateses continuen predominant les que es troben en situació d'atur i amb un nivell de qualificació d'estudis primaris complets o batxillerat elemental. Hi ha un total equilibri per raó de gènere, ja que pràcticament la meitat són dones i l'altra meitat, homes.

El grup d'edat més nombrós se situa a la franja d'entre 25 i 44 anys. També destaca la presència de joves menors de 25 anys.

Per nacionalitat, gairebé el 80% tenen l'espanyola i, a continuació, el col·lectiu de països del nord d'Àfrica, sobretot Marroc, i de Llatinoamèrica.

Pel que fa al lloc de residència, el 67% de les persones usuàries són de Sabadell. La resta provenen majoritàriament de municipis de l'entorn amb els quals es desenvolupen projectes conjunts.

La distribució per districtes indica que les persones del Districte 6 és el grup més nombrós, especialment del sector de la Creu de Barberà. Aquest fet té una correlació amb el volum d'activitat que es desenvolupa a la zona amb el projecte ‘Treball als barris’ de la zona sud.

Per altra banda, també és significatiu el volum de persones del Districte 1, que és el sector Centre, el segon grup més nombrós pel que fa a persones ateses, ja que és el districte que més població agrupa de la ciutat.

ACTIVITATS REALITZADES

Alguns dels principals indicadors dels serveis prestats són les 314 activitats formatives, que van suposar un total de 28.300 hores de formació durant el 2016.

En l'àmbit dels programes d'ocupació es van fer més de 450 contractes laborals per a persones en atur per desenvolupar obres i serveis en benefici de la ciutat. Així, es van executar 870 obres, majoritàriament vinculades al manteniment de la ciutat.

Notícies relacionades

Un altre indicador destacat són els 422 convenis de pràctiques gestionats durant el 2016. També es van gestionar 1.262 ofertes de treball i el grau de cobertura va ser del 65,5%.

Més notícies de Sabadell a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ocupació Atur