Política

Neix a Sabadell una plataforma contra la vella política que incorpora els exsocialistes Lluís Monge i Carles Bosch

El col·lectiu assegura que té com a objectiu denunciar "la falta de capacitat" del govern local per donar resposta als problemes ciutadans

2
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

Representants del moviment associatiu, cultural, comercial i també ciutadans a títol individual de Sabadell han creat la plataforma Nova Participació Sabadell per denunciar “la falta de capacitat” de l'executiu local per donar resposta als problemes actuals de la ciutat. L'ens compta amb la participació dels exregidors del PSC Lluis Monge i Carles Bosch, que actualment formen part del Ple com a representants no adscrits i que afirmen que actuaran d'“altaveu” del col·lectiu a l'Ajuntament.

En aquesta línia, asseguren que és necessari donar veu als ciutadans amb noves eines com aquesta perquè els partits que hi ha actualment al consistori i la manera tradicional de fer política “no funciona”. Els creadors de la plataforma asseguren que no tenen cap vinculació política, encara que alguns dels seus membres siguin antics militants socialistes.

Ricardo Roso, portaveu de la plataforma Nova Participació Sabadell, explica que, tot i que l'ens es va constituir el 2005, el projecte es va frenar perquè la ciutat “va adoptar un ritme acceptable en aquell moment”. Així, assegura que des de fa un temps la iniciativa s'ha reactivat perquè el govern local “no escolta” les peticions dels veïns i està “abandonant” el moviment associatiu i posant traves a les entitats. “Han fet una nova normativa de cessió de locals que no han consultat amb el teixit associatiu i, entre altres aspectes, volen cobrar a les entitats la poca llum que gasten i això és inacceptable”, posa com a exemple Roso.

El portaveu del col·lectiu assegura que les persones que integren la plataforma “estimen la ciutat” i volen trobar solucions als problemes que realment preocupen els ciutadans. “Hem cregut que els regidors Lluís Monge i Carles Bosch poden ajudar-nos formant part del nostre projecte i convertint-se en portaveus de la plataforma a l'Ajuntament per donar veu a la lluita veïnal i associativa”, apunta.

Per la seva banda, després d'haver abandonat el PSC el mes de desembre passat perquè no estaven d'acord amb la direcció que havia adoptat la formació en l'àmbit local, Carles Bosch i Lluís Monge han acceptat aquesta proposta i han anunciat que treballaran de manera conjunta amb la plataforma.

Notícies relacionades

Segons els exsocialistes, que van ser regidors del govern amb Manuel Bustos i Joan Carles Sánchez, l'objectiu és traslladar els problemes que detecti la ciutadania a l'Ajuntament. “Com a regidors volem ser un instrument al servei de la plataforma”, explica Monge, que assegura que “la situació que té la ciutat i el consistori requereixen noves solucions que vagin més enllà de les que poden oferir els partits clàssics”.

Més notícies de Sabadell