Salut

L'Hospital Taulí de Sabadell realitza la primera donació d'òrgans en asistòlia controlada

L'operació ha consistit en la donació dels ronyons i els teixits d'un pacient amb una patologia crítica i irreversible

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SABADELL

Un equip assistencial de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, liderat per la coordinadora de trasplantaments, la doctora Consuelo Guia, ha realitzat recentment la primera donació en asistòlia controlada, després que s'aprovés aquesta pràctica el 2012.

Ha consistit en la donació dels ronyons i els teixits d'un pacient amb una patologia crítica i irreversible, segons s'ha informat des de l'Hospital. A l'Hospital Parc Taulí, fins ara, el tipus de donants havien estat pacients per mort encefàlica, és a dir, el final de l'activitat cerebral.

Guia ha remarcat l'"alta implicació" dels professionals que han participat en aquesta operació, en un procediment que requereix rapidesa i coordinació, amb la intervenció d'un equip mèdic quirúrgic extern coordinat per l'Organització Catalana de Trasplantaments, així com la col·laboració i l'altruisme de la família donant.

Notícies relacionades

El 2016 Catalunya va registrar 1.015 donacions d'òrgans, un rècord històric i que va suposar un increment del 6,3%. En el cas de l'asistòlia, l'augment va ser del 52,2%, amb 105 donants vàlids.

Més notícies de Sabadell