Turisme

Sabadell impulsa un pla estratègic per convertir-se en destinació turística

L'Ajuntament presenta una aplicació mòbil que dóna a conèixer alguns dels principals atractius de la ciutat

foto 3189331

foto 3189331

3
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

L'Ajuntament de Sabadell vol convertir la ciutat en una destinació turística. Amb aquest objectiu l'equip de Govern ha encarregat l'elaboració d'un Pla Estratègic de Turisme que definirà el model turístic que fa falta impulsar a la ciutat i les accions a desenvolupar.

L'objectiu és que aquesta eina estigui llesta l'estiu que ve i que permeti posar en valor els atractius culturals, esportius, de restauració i històrics de la ciutat. En aquesta mateixa direcció, l'executiu sabadellenc ha creat l'aplicació ‘KM2 Sabadell’, basada en la geolocalització de serveis i actius de la ciutat, que inclou quatre itineraris temàtics.

El Pla Estratègic de Turisme neix amb l'objectiu d'ordenar tota l'oferta que hi ha a Sabadell, per poder convertir-la en una destinació capaç de satisfer els milers de turistes que rep anualment. “Sabem que cada any, tan sols en termes esportius, visiten Sabadell més de 70.000 persones”, apunta la regidora de Comerç, Consum i Turisme, Marisol Martínez, que assegura que en el camp del turisme “Sabadell partia de zero” i que “ni tan sols existia un mapa o un díptic per oferir als turistes”.

DIAGNÒSTIC PARTICIPATIU

La base del Pla serà un diagnòstic participat per l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, a més del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, i dels diferents agents del sector de l'hostaleria, la restauració, la cultura, l'esport, l'empresa i el comerç, entre altres. “Volem treballar colze a colze amb els municipis, ja que es tracta d'un territori molt permeable, comptant amb la coordinació de la Diputació”, assegura la regidora.

Miquel Forns, diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, destaca les oportunitats que genera el turisme des del punt de vista econòmic i cultural. “A Sabadell hi ha turisme i amb aquest Pla hem de poder coordinar els agents implicats per poder treure'n el màxim rendiment. L'objectiu ha de ser convertir Sabadell en una destinació turística", considera.

En aquesta mateixa direcció s'expressa Víctor Puig, president del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, que apunta que el turisme ha de servir “per millorar la salut econòmica de Sabadell”. Al mateix temps, assenyala que fa falta aprofitar l'atractiu esportiu de Sabadell i el Vallès per convertir aquesta zona en punt de referència i pol d'atracció.

APLICACIÓ ‘KM2 SABADELL’

En el marc de la presentació del Pla Estratègic de Turisme també es va fer pública la nova app ‘KM2 Sabadell’, que és una de les primeres eines que es posen en marxa amb l'objectiu de promocionar la ciutat.

Està cofinançada per la Diputació de Barcelona i és una eina basada en la geolocalització dels serveis i els atractius de la ciutat. Consta de quatre itineraris temàtics, entre els quals hi ha ‘Els quatre museus’, ‘L'esport a Sabadell’, ‘Els parcs urbans’, i els ‘Eixos comercials’.

La plataforma permetrà la creació de continguts informatius i està oberta a la participació de les organitzacions, entitats i associacions que vulguin col·laborar aportant nous punts d'interès o rutes, entre altres opcions.

“És una eina viva”, apunta la regidora de Comerç de Sabadell, que explica que la intenció és que, a poc a poc, l'aplicació vagi afegint elements d'interès com, per exemple, el Rodal de Sabadell o la ruta del vitrall. “Ara almenys tenim una primera oferta”, assegura Martínez, qui afegeix que la plataforma conté un mapa informatiu. “Podem veure la cartellera dels teatres, les activitats esportives o els parcs, per exemple”, explica.

Notícies relacionades

Per la seva part, Narcís Vies, responsable de l'empresa Itinerarium, encarregada de dissenyar l'app, afegeix que està preparada per incloure jocs de pistes o una màquina del temps que permetrà veure com ha evolucionat un espai de la ciutat amb el pas dels anys. “Avui dia només apareix la funcionalitat dels punts d'interès, però anirà evolucionant a mesura que es cregui oportú”, aclareix.

Més notícies de Sabadell