Pobresa energètica

Sabadell concedeix un 8% més d'ajudes per pagar factures a les famílies vulnerables

L'Ajuntament destina 120.188 euros que es tradueixen en 1.378 subvencions el 2015

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SABADELL

L'Ajuntament de Sabadell ha elaborat un estudi comparatiu del consum energètic entre 2014 i 2015, del que s'ha deduït que ha incrementat un 8% el nombre d'ajudes per al pagament de factures entre les famílies més vulnerables.

En total ha destinat 120.188 euros, un 3% més que el 2014, que s'ha traduït en 1.378 subvencions per les 1.274 de l'any anterior.

En aquest sentit, s'ha detectat una lleugera millora de factures amb bo social atorgat, un 24% el 2015, quatre punts més que l'any anterior, a més, una altra de les conclusions d'aquesta anàlisi ha estat que el consum s'ha mantingut estable en aquest període, a pesar de l'increment del nombre de prestacions entre aquest col·lectiu.

Per un altre costat, el Consistori ha percebut una "forta concentració" de consumidors en una única comercialitzadora i ha observat que les vivendes amb potències superiors als 5,75 quilowatts han baixat d'un 24% a un 18%.

Notícies relacionades

El consistori ha atribuït l'ascens d'ajudes al "major coneixement del fenomen, a un bon treball de comunicació i a la vegada a la cronificació de la situació", i respecte a les millores de les dades de consum s'han vinculat a "l'apoderament de la població usuària dels serveis socials que ha tingut impactes positius", sent més conscient de la gestió del seu propi subministrament.

Més notícies de Sabadell