Infraestructura

Sabadell defineix el projecte per soterrar la línia de FGC i reclama el finançament a la Generalitat

L'Ajuntament estima que les obres duraran 22 mesos i costaran 21,7 milions d'euros

1
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

La Taula Tècnica de Sabadell per al Soterrament dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), des de la Rambla d'Ibèria fins a Can Feu, fixa el projecte definitiu per desenvolupar les obres i reclama a la Generalitat que acceleri el finançament.

La proposta tècnica que finalment s'ha consensuat preveu cobrir les vies fins a passat el passeig de Can Feu, de manera que el ferrocarril passi per sota i el trànsit rodat passi per la part superior a través d'un gran eix que connectarà amb el centre de la ciutat.

El projecte preveu que les obres duraran 22 mesos i es podran executar en quatre fases per minimitzar el temps d'alteració del servei de FGC. Segons els càlculs del Consistori, l'obra costarà 21,7 milions d'euros, 10 menys del que preveia inicialment la Generalitat.

Notícies relacionades

Des del Govern municipal, Maties Secarrant, tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, aplaudeix la definició del projecte i insta la Generalitat a no demorar-se en el finançament. “Esperem que les obres es posin en marxa com més aviat millor per resoldre de la millor manera aquesta barrera física que pateixen els veïns de Gràcia i Can Feu”, assenyala.

Més notícies de Sabadell