VIVENDA

Sabadell té gairebé un miler de vivendes ocupades de manera irregular

L'Ajuntament elabora un pla per regularitzar la situació i lluitar contra els grups organitzats

1
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

L'Ajuntament de Sabadell fixa un full de ruta per a la intervenció municipal en els casos de vivendes ocupades de manera irregular que passa, principalment, per regularitzar aquestes situacionsnormalitzar els subministraments i combatre els grups organitzats que es dediquen a l'ocupació massiva de vivendes.

Actualment, segons dades del Consistori, hi ha 992 pisos ocupats a la ciutat i el nombre de persones empadronades en aquests domicilis és de 2.985, que representen l'1,42% de la població empadronada de la ciutat. Una part important d'aquests inquilins són menors d'entre 0 i 14 anys.

Del total de vivendes ocupades a Sabadell, bona part estan en blocs sencers. Hi ha un total de 19 blocs ocupats, dels quals quatre estan en possessió de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

També hi ha 37 edificis amb dos o més vivendes ocupades, 103 cases unifamiliars i 30 vivendes del parc públic. L'Ajuntament estima que més del 90% de vivendes ocupades pertanyen a persones jurídiques, és a dir, a entitats financeres i immobiliàries.

Actualment, l'Ajuntament ja ha sol·licitat detencions cautelars dels desnonaments als grans propietaris, la mediació amb el jutjat quan es produeix un nou desnonament i el seguiment de les regularitzacions i de l'adequació de les vivendes dels convenis de la Generalitat amb grans propietaris.

REPTES DEL CONSISTORI

A partir d'ara, els reptes seran aconseguir el màxim de regularitzacions de les vivendes ocupades, elaborar propostes per a la normalització dels subministraments o treballar per erradicar els grups organitzats i enfortir les línies de coordinació interna.

La nova estratègia municipal també preveu acompanyar les comunitats de propietaris on s'ha ocupat irregularment una vivenda i, en situacions de difícil convivència que sobrepassin l'àmbit de la vivenda es farà una derivació a la policia municipal.

Notícies relacionades

Pel que fa als edificis plurifamiliars, es planteja realitzar la diagnosi dels blocs sencers ocupats i l'afectació sobre l'entorn amb l'objectiu de portar a terme processos d'intervenció socioeducativa i de regularització.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Okupes