Commemoració

L'Escola Municipal de Música de Sabadell celebra el seu 125è aniversari

El programa d'actes de celebració inclou una vintena de propostes amb dues grans produccions, concerts, trobades i intercanvis

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

Més d'una vintena d'activitats i propostes commemoratives celebraran aquest any el 125è aniversari de l'Escola Municipal de Música de Sabadell. Un programa extens i variat que tindrà l'alumnat de l'Escola de Música i el Conservatori com a grans protagonistes.

L'objectiu és difondre i posar en valor la tasca del centre municipal a favor de la música i la cultura i reconèixer la important contribució que ha realitzat des de 1892, consolidant-se com a centre docent de referència a Sabadell i a tot Catalunya.

En aquest context, Joan Berlanga, tinent d'alcalde i regidor d'Educació, destaca que “des d'aquest Govern ens creiem i apostem fort per la formació musical i, és per això, que hem incrementat un 30% el pressupost de funcionament dedicat a l'Escola de Música respecte el 2015, fet que ha permès dotar-la de més instruments”.

A més, Berlanga recorda que “estem treballant per estendre la formació musical gratuïta a tots els barris d'entorns més desafavorits i ja tenim en funcionament 16 tallers de diferents disciplines artístiques amb la col·laboració de l'Escola de Música”.

Per la seva banda, el director de l'Escola de Música i Conservatori, Joan Morera, explica que “hem volgut que el màxim nombre d'alumnes del centre poguessin participar en algun dels actes que hem programat per celebrar l'aniversari”.

Notícies relacionades

Les activitats es van iniciar divendres passat, 27 de gener, amb un concert de música de cambra al Taulí. Això donava el tret de sortida d'un programa que s'allargarà fins al desembre i que preveu nombrosos concerts en diferents espais de la ciutat, dues grans produccions al Teatre La Faràndula, dos intercanvis amb altres centres, una trobada amb antics alumnes, un concert històric i una exposició, entre altres propostes.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Música