Transport urbà

Sabadell estrena el seu primer autobús híbrid

L'Ajuntament destaca el seu compromís per serveis més sostenibles i eficients

hibrid13 2

hibrid13 2

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

Sabadell incorpora un autobús híbrid a la seva flota de vehicles de transport urbà que gestiona Transports Urbans de Sabadell (TUS). Des de l'Ajuntament es destaca que aquesta nova adquisició, que ha suposat un cost de 320.000 euros i se suma als dos vehicles dièsel Euro6 que va adquirir el setembre de 2016, forma part de la voluntat de renovació i modernització de la flota d'autobusos.

Aquesta renovació és fruit del compromís entre el Consistori i TUS per consolidar la prestació del servei amb vehicles més sostenibles i eficients i contribuir a reduir les emissions per contaminació atmosfèrica i acústica.

La presentació del vehicle ha anat a càrrec de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, el tinent d'alcalde i regidor d'Educació i Sostenibilitat, Joan Berlanga, el president de TUS, Paco López, i el gerent de TUS, Xavier Cañadas.

L'alcalde, Juli Fernàndez, assegura que “com a Govern, tenim el compromís de lluitar contra la contaminació i la reducció d'emissions de CO2, que queda plasmat, a partir d'ara, amb la compra d'autobusos híbrids”. Afegeix que “l'objectiu és comprar-ne quatre més molt aviat i continuar així el pla de renovació de la flota que tenim previst”.

El regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, afirma que “fa 9 anys que Sabadell no comprava cap autobús. Amb el que presentem i els dos vehicles dièsel que vam comprar el setembre de l'any passat, podem dir que la flota d'autobusos de Sabadell finalment es comença a rejovenir”.

Notícies relacionades

El tinent d'alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, expressa que “tenim un autèntic compromís amb el transport públic a la ciutat i ara ens trobem davant d'un punt d'inflexió. La progressiva incorporació d'autobusos híbrids i la disminució del 7% del preu de la targeta mensual i de l'11% de la targeta mensual jove en són bons exemples”.

Més notícies de Sabadell