La Cavalcada de Reis de Sabadell incorpora elements del passat tèxtil

Comptarà amb tres carrosses noves i la participació de més de 500 voluntaris

c1qi0mewqaqcokw-1

c1qi0mewqaqcokw-1
32057246176 5e6ae55f6a o
32096216615 236f2d9495 o

/

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

Sabadell redissenya la seva cavalcada de Reis per convertir-lo en un espectacle itinerant singular amb elements identificadors propis que la diferenciïn. Per això, incorpora elements que apareixen al conte ‘Nit de Reis a Sabadell’, línia vertebradora del nou cicle nadalenc sabadellenc.

Així, els Reis Mags seran rebuts el proper 5 de gener a les cinc i mitja de la tarda a la plaça de la Nova Creu. Llavors començarà la teatralització del conte ‘Nit de Reis a Sabadell’, on prendran part tant els reis com l'ambaixador. Immediatament després, l'alcalde, Juli Fernández, entregarà les claus de la ciutat als tres Reis.

A la Cavalcada, que farà el recorregut de sud a nord, hi participaran més de 500 persones, algunes de les quals aniran al damunt de les carrosses i la majoria formarà part de les comparses a peu. També hi haurà una calessa amb l'ambaixador, sis carrosses reials, un vehicle amb l'estrella, tres camions de més de 12 metres portadors de regals i dels tradicionals caramels, 25 motocicletes tipus escúter i 20 vehicles tipus 600, a més d'un cotxe i un camió de bombers.

De les sis carrosses, tres són completament noves, dissenyades en col·laboració amb l'Escola Illa, i incorporen elements significatius del passat tèxtil.

La dansa formarà part important de les comparses i seguicis, amb 186 participants provinents majoritàriament d'escoles de dansa i de patinatge de la ciutat. També s'incorporen moviments coreogràfics unificats a totes les comparses, com també dansa en comparses específiques.

AJUDANTS DELS REIS MAGS

La  comparsa que encapçalarà la Cavalcada la integraran un grup que representen els obrers, que ajudaran els Reis durant tota la nit, a més d'acabar de recollir els últims xumets, les últimes cartes.

La segona comparsa és la de l'ambaixador, que anirà acompanyada de torxes. Finalment, la tercera comparsa serà la de l'estrella, que portarà el cos de dansa més gran de la Cavalcada, i un grup de patinadors que circularan com si fossin estrelles fugaces.

Notícies relacionades

El cos principal de la Cavalcada el formaran les tres carrosses reials, tres carrosses d'acompanyament i tres carrosses de regals i caramels.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Els Reis Mags