Successos

Tres detinguts per atracar un representant de joieria a Sabadell

En tots els robatoris que cometien els lladres van aconseguir endur-se un botí de 240.000 euros

2
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

Els Mossos d’Esquadra detenen tres membres d'una organització criminal que van atracar un representant de joieria a Sabadell i una oficina bancària a Mercabarna en què van aconseguir un botí de 240.000 euros.

Els detinguts són tres homes de 31, 37 i 62 anys, tots d'origen sud-americà. La investigació es va iniciar el passat 21 de juliol quan els Mossos van tenir coneixement de l'assalt a un representant de joieria a Sabadell.

Quatre homes amb la cara coberta amb un passamuntanyes van abordar la víctima en un pàrquing públic i no van dubtar a actuar amb violència per aconseguir endur-se les joies que portava, valorades en 200.000 euros.

Una vegada aconseguit el seu objectiu van fugir del lloc dels fets en un turisme a gran velocitat, i, fins i tot, van arribar a trencar la tanca del pàrquing.

Els investigadors van comprovar que els delinqüents havien seguit el seu objectiu durant diversos dies per tal de conèixer les seves rutines i costums i, així, establir el lloc més idoni i segur per dur a terme l'atracament.

El 30 d'agost es va produir un assalt a una oficina bancària ubicada al mercat de peix de Mercabarna. Encara que aquesta vegada els delinqüents van exhibir armes de foc per intimidar els treballadors d'aquesta oficina, els agents van detectar característiques molt similars entre els dos fets, ja que havien estat comesos per diversos atracadors d'origen sud-americà i havien fugit a gran velocitat amb un turisme i l'havien abandonat posteriorment sense deixar cap indici.

Les indagacions policials van permetre comprovar que en aquesta ocasió els delinqüents també havien estat controlant l'oficina assaltada i l'entorn. Un dels encarregats de fer-ho era el mateix que ho havia fet a l'assalt al representant de joieria.

Els investigadors van poder identificar tres membres de l'organització, un dels quals havia marxat a Madrid amb la intenció de fugir de l'estat espanyol en un vol Madrid-Mèxic. Per aquest motiu, van sol·licitar la col·laboració de la policia espanyola.

El dia 13 de desembre, agents de la policia espanyola, tutelats per la Unitat Central d'Atracaments dels Mossos d’Esquadra, el van detenir a l'aeroport Adolfo Suárez de Madrid quan estava a punt de fugir. Al registre, els policies li van intervenir joies, diners en efectiu i un passaport mexicà manipulat.

El mateix dia, la policia catalana va detenir a Barcelona els altres dos membres que ja estaven identificats. També es va fer una entrada a un taller il·legal que subministrava els vehicles a l'organització. Al registre del local es va localitzar documentació de dos vehicles utilitzats per cometre els fets.

Notícies relacionades

Els tres detinguts van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sabadell, que va decretar l'ingrés a presó per a dos d'ells i llibertat amb càrrecs per al tercer. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Robatoris