Previsió

Sabadell incrementa els seus pressupostos un 10% per a 2017

L'Ajuntament prioritza l'acció social i augmenta un 52% la partida d'obres públiques

foto 3145002

foto 3145002

2
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

L'Ajuntament de Sabadell aprovarà uns pressupostos de 200,4 milions d'euros per al 2017, una xifra que augmenta en gairebé un 10% els comptes de 2016. L'alcalde Juli Fernàndez explica que són uns pressupostos que tenen com a prioritat “fer front a les necessitats de la gent”, però que també incideixen especialment en les obres públiques.

La partida destinada a l'àmbit de les polítiques socials s'incrementa un 10% i la partida per a les obres públiques puja un 52%. Els pressupostos també preveuen la construcció de 105 nous pisos de lloguer social a la zona de Can Gambús.

La partida destinada a les polítiques socials arriba als 35,5 milions d'euros, una xifra que suposa un increment del 14% respecte el 2015. Dins d'aquest àmbit es troben els 15 milions d'Educació, que aniran destinats a portar a terme accions com “garantir les activitats extraescolars de tots els nens independentment del poder adquisitiu de les seves famílies”. Una altra de les accions destacades serà la contractació de professorat per fer converses d'anglès en tots els instituts públics de la ciutat.

Pel que fa a Salut, l'Ajuntament ha fet uns comptes que preveuen el fet de “garantir els serveis d'ortodòncia”, segons explica el primer tinent d'alcalde i responsable d'Acció Social i Cultura, Joan Berlanga.

Encara dins de les polítiques socials, destaquen els 2,5 milions d'euros que es destinen a vivenda. En aquesta partida es preveu “l'impuls per construir 105 noves vivendes de lloguer social a can Gambús”, segons anuncia l'alcalde. La Construcció es farà a partir de l'empresa mixta Vimusa i, de moment, no s'ha definit el calendari de construcció.  

TRANSFORMACIÓ URBANA

L'àmbit de la transformació urbana compta amb una partida de 59,8 milions d'euros. D'aquest apartat destaquen els 8,7 milions destinats a les obres públiques, una xifra que suposa un increment del 52% respecte als comptes de 2016. Les obres públiques previstes tenen a veure amb l'enllaç de la Rambla Ibèria i de la Ronda Ponent, a més de les obres relacionades amb els Ferrocarrils de la Generalitat.

El manteniment de la via pública compta amb una partida de 7,7 milions d'euros, que entre d'altres coses preveu 1.300 actuacions per reparar o millorar l'espai públic. Els comptes també preveuen 1,5 milions d'euros per renovar la flota d'autobusos de la ciutat.

Notícies relacionades

Els pressupostos destinen 32 milions d'euros a l'apartat denominat ‘Ciutat líder’, que preveu inversions i accions en l'àmbit de l'esport, la cultura o el comerç. Finalment, hi ha un altre àmbit anomenat ‘Millora organitzativa’, que destina 22,5 milions d'euros a la innovació, la participació ciutadana, la informàtica i la policia local.

Més notícies de Sabadell