Sabadell incrementa un 20% els recursos destinats a ajudes menjador

La Generalitat aprova per a aquest inici de curs 3.586 ajudes i l'Ajuntament en complementarà 1.169 fins a arribar a entre el 70 i el 100% del preu del menú

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

L' Ajuntament de Sabadell incrementarà aquest curs l'aportació municipal per a les ajudes menjador en 67.000 euros, la qual cosa significa un increment del 18,6% en relació amb el curs passat.

L'objectiu és atendre l'augment de la demanda d'aquestes ajudes per part de les famílies i destinar els màxims recursos possibles per afavorir la cohesió i la igualtat entre tots els ciutadans.

D'aquesta manera, dels 360.000 euros que es van destinar a principis del curs 2015-2016, es passarà als 427.000 per a aquest 2016-2017. Aquest any, es comptarà amb 3.586 ajudes menjador atorgades per la Generalitat i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, un 54% més respecte als que s'havien aprovat a inicis del curs passat i un 9% més dels vigents al juny.

De les 3.586 ajudes aprovades ara, l'Ajuntament de Sabadell en complementarà 1.169, un 37% més que les complementades a inicis del curs passat, per arribar a entre el 70 i el 100% del preu del menú.

L'augment de recursos municipals aquest curs dóna continuïtat a d'altres ja impulsats anteriorment. Així, l'any passat, l'Ajuntament va incrementar les partides per complementar les ajudes concedides per la Generalitat i el Consell Comarcal i va habilitar 43.000 euros del fons de contingència per garantir l'ajuda als nens que s'havien quedat fora de la convocatòria però que, segons criteris tècnics municipals i atenent raons socioeconòmiques, sí havien de tenir-hi accés.

De les 5.293 sol·licituds tramitades a Sabadell i al marge de 3.586 que han estat aprovades, un total de 1.122 s'han denegat per superar el nivell d'ingressos, i encara en queden 526 pendents per incidències en la consulta de dades amb l'Agència Tributària i a prop de seixanta estan pendents de processar.

Davant de les dades i el procés per concedir ajudes, el regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha comentat que “en primer lloc valorem molt positivament aquest esforç pressupostari de la Generalitat en general i en particular a Sabadell, tenint en compte a més la situació per tots coneguda de pressupost prorrogat”.

Notícies relacionades

No obstant, afegeix, “hauríem preferit disposar de les dades abans per poder informar les famílies i col·legis amb més temps, tal com teníem previst, però pel que ens han informat fa alguns dies sembla que els endarreriments s'han degut a dificultats amb el creuament de les dades amb la Hisenda Tributària espanyola i la situació, precisament, de pressupost prorrogat”.

Més notícies de Sabadell