Protectora d'animals

La gran entrada de gats petits satura la Protectora d'Animals de Sabadell

El refugi continua amb una campanya d'adopcions que entrega els animals esterilitzats, vacunats i amb microxip

protectora

protectora

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

El refugi de la Lliga Protectora d'Animals de Sabadell acull actualment més de 400 gossos i gats, un nombre que creix cada dia i que en els últims mesos desborda les capacitats de les instal·lacions.

Un dels motius d'aquesta sobresaturació és l'entrada massiva de gats petits registrada des de principis d'estiu. “Havia baixat l'entrada de gatets però ara ha tornat a pujar. Ens arriben molt petits i estem desbordats”, admet Clàudia Matheja, responsable de la protectora, en declaracions a Ràdio Sabadell.

Així, durant el mes de juliol van entrar al refugi 106 animals, dels quals 79 es van poder donar en adopció o es van recuperar pels seus propietaris. No obstant, molts dels animals que van entrar a les instal·lacions eren gats molt petits “que necessiten biberó. A l'agost és molt difícil trobar gent que els vulgui alimentar”, explica Matheja, que creu que l'augment de la conscienciació entre la població provoca aquest augment d'arribada de gats al refugi. “Pensem que la gent és més conscient i que quan veu gats petits els recull i els porta a la protectora”.

Per intentar minimitzar l'impacte d'aquesta arribada d'animals, la protectora mantindrà fins a finals de mes la campanya d'adopcions iniciada el juliol i que permet adoptar un gat per 80 euros o dos per 110 euros. Aquests animals s'entreguen esterilitzats, amb microxip, vacunats, desparasitats i amb el test de leucèmia i immunodeficiència.

Notícies relacionades

“Estem contents perquè n'hem donat bastants en adopció”, assegura Matheja, però adverteix que encara queden molts gats als quals cal donar una sortida.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Gats Animals