Vaga

Els taxistes de Sabadell protesten contra la funerària local

Critiquen que l'entitat ha començat a concedir el servei d'acompanyament a una única empresa d'alta gamma

inf22 050116

inf22 050116

2
Es llegeix en minuts

Els taxistes de Sabadell han aturat el servei durant gran part del dia com a mesura de protesta davant la decisió de la funerària local d'assignar el servei d'acompanyament a una empresa de gamma alta.

Segons afirmen en un comunicat, la Funerària Torra SA ha optat, amb el canvi d'any, per assignar el servei d'acompanyament a les famílies a una sola empresa, i asseguren que això trenca una tradició de 50 anys de repartir el servei entre les diferents empreses locals.

El conflicte entre els taxistes i la Funerària va començar el setembre del 2014. Segons publica Ràdio Sabadell, aleshores, ja des de la gerència de l'entitat els van avisar que “volien incrementar la qualitat dels vehicles i, a més, reclamaven una comissió per cada trajecte”.

Així ho explica Joan Antoni Bugos, president de Ràdio Taxi Sabadell, que afegeix que tots els professionals del sector estan d'acord que les demandes eren abusives i que provoca més problemes a un sector molt tocat per la crisi.

Burgos subratlla que en el seu moment “ja ens vam posar en contacte amb l'Ajuntament per veure si podien demanar aquestes exigències”. La resposta va ser que encara que la Funerària podia reclamar un tipus de vehicle concret, la concessió havia de ser mixta. “Però ara, amb el canvi d'any, aquesta empresa és la que ho gestiona tot”, insisteix Burgos.

Pels taxistes, aquest servei és important perquè “d'enterraments n'hi ha cada dia. No tots porten acompanyament de taxi, però se'n fan uns 140 o 150 al mes”, recorda el president de Ràdio Taxi Sabadell, que afegeix que “no és un tipus de servei que ens faci sortir de la crisi, però són coses amb què comptes. No podem perdre més serveis”.   

MEDIACIÓ DE L'AJUNTAMENT

Els taxistes s'han reunit al mateix Tanatori amb el regidor de Salut de l'Ajuntament, Ramon Vidal. A més, per mirar de trobar una solució al conflicte, l'ajuntament ha convocat les dues parts a una reunió d'urgència, segons ha explicat el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, que ha recordat que "el màxim" que pot fer el consistori és mediar entre dos privats.

Guerrero ha al·legat, en declaracions a Europa Press, que aquest problema no seria tan greu si es reduïssin les llicències de taxis a la localitat, que ha afirmat són de 143, "excessives", comparant-ho amb la seva veïna Terrassa, que en té 90. Per això ha aprofitat la reunió per emplaçar-se a treballar amb el col·lectiu de taxistes en aquesta línia.

Per la seva part, la Funerària Torra, concessionària del servei funerari i del Cementiri Municipal fins al 2027, assegura que es tracta d'una decisió "estrictament empresarial" i justifica que, com a empresa amb capital 100% privat, no està obligada a fer cap tipus de concurs públic per atorgar serveis.

Notícies relacionades

A més, assegura que la decisió es va començar a prendre el 2014 quan van rebre reiterades protestes d'usuaris perquè "els vehicles no es climatitzaven i alguns patien una neteja recària".

Més notícies de Sabadell

Temes:

Funeràries