Sabadell inicia la retirada dels arbres caiguts pel vendaval

L'objectiu és aconseguir tenir el màxim territori condicionat abans d'estiu

Sabadell adjudica la retirada dels arbres caiguts pel vendaval.

Sabadell adjudica la retirada dels arbres caiguts pel vendaval.

1
Es llegeix en minuts

Sabadell inicia els treballs forestals per retirar els arbres caiguts pel vendaval del 9 de desembre passat. L'Associació de Propietaris Forestals de Sabadell, Castellar del Vallès, Sentmenat i Terrassa ha adjudicat els treballs a les empreses Serradora Boix, SL i LignitoventreballsBiomasa, SL., després que de les 18 empreses que s'hi havien interessat, 10 presentessin ofertes en resposta al plec de condicions.

Josep Ayuso, tinent d'alcalde de presidència, explica que "actualment ja hi ha diverses persones treballant en un pla específic d'ocupació del Vapor Llonch, juntament amb els ADF que estan treballant des del minut zero i avui ja podem dir que s'incorporaran ara tot el contingent de les empreses adjudicatàries de la retirada de fusta". 

Ayuso comenta que es coordinaran les tasques de tots per ser al màxim d'efectiu i destaca "la complicitat de l'àmbit ciutadà amb la constitució de l'Associació de propietaris, així com també amb el Protocol del Rodal i amb la comissió específica que s'ha constituït pels vents amb un únic objectiu: treballar per minimitzar els efectes dels arbres caiguts en l'arribada de l'estiu".

Lluís Monge, regidor de Sostenibilitat, remarca: "Començarem les obres de retirada des de dos àmbits: de Can Deu i de la banda de Can Vilà. Les tasques s'organitzaran dividides en subsectors i fins que no se n'acabi un, no començarà l'altre amb l'objectiu que cada àmbit de treball quedi perfectament net i acabat".

Monge es mostra satisfet del treball comú amb l'Associació de Propietaris "per treballar tots junts contra aquest desastre natural a través d'aquesta fórmula que ens ha permès una gran agilitat, donada la complexitat del tema i el volum d'arbres caiguts".

Josep Maria Sambeat, president de l'Associació de Propietaris Forestals, assegura  que "des del primer dia vam veure que s'havia de fer una acció conjunta per minimitzar el problema, ja que era inabastable si cadascú anava per la seva banda".

Totes aquestes tasques es veuen reforçades amb la contractació d'un Pla d'utilització forestal, programa finançat per la línia de suport a l'ocupació local de la Diputació de Barcelona i gestionat conjuntament amb el Servei de Promoció Econòmica, format per dos oficials i vuit operaris que des del 26 de febrer estan treballant en diferents zones del rodal de Sabadell, sobretot en aquells llocs on l'afectació no ha sigut tan greu.

Notícies relacionades

Més notícies de Sabadell