Sabadell es bolca amb els actes del Dia Internacional de la Dona

La plaça Dr. Robert acull la lectura del manifest i representacions teatrals de contes clàssics reescrits per eliminar els estereotips masclistes

La plaça Dr. Robert acull els actes centrals de la celebració del Dia de la Dona a Sabadell

La plaça Dr. Robert acull els actes centrals de la celebració del Dia de la Dona a Sabadell

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Sabadell

La presentadora Marta Tricuera ha sigut l'encarregada de conduir l'acte central d'aquest Dia Internacional de la Dona a Sabadell que ha omplert la plaça Dr. Robert de persones que han volgut commemorar aquesta data de celebració i vessant reivindicatiu.

Aquest acte ha comptat amb la lectura de frases i textos de “Mujeres olvidadas”, a càrrec de l'Associació Espai de Dones, l'Associació de veïns i veïnes de Covadonga, la Vocalia de Dones de l'Associació veïnal Espronceda, l'Espai de Dona Sabadell Sud, Nous Homes de Sabadell, Un Altre Món és possible i el Col·legi d'Advocats de Sabadell.

Una altra de les accions rellevants ha sigut la lectura del manifest a càrrec de representants dels tallers de teatre Sant Vicenç, Joventut de la Faràndula i El Ciervo Teatro.

Aquests també han sigut els encarregats d'interpretar els “Estereotipos de génerp en los cuentos infantiles” a través de la lectura dramatitzada d'una selecció dels contes escrits per Anna Cabeza per al calendari institucional de Sabadell. Contes clàssics reescrits de manera que els rols femenins no es basin en els estereotips masclistes habituals.

Reivindicació de Bertha Von Suttner

Una de les activitats destacades de la programació d'aquest any és la reivindicació de Bertha Von Suttner. Com a reclamació de l'entitat Un altre món és possible i la Lliga dels Drets dels Pobles, l'Ajuntament de Sabadell inclou en el nomenclàtor municipal la proposta de posar en un emplaçament el nom de Bertha Von Suttner, la primera premi Nobel de la pau de la història.

Ara, conjuntament amb aquestes entitats, s'organitza una conferència sobre la figura d'aquesta lluitadora i s'inaugura la plaça que portarà el seu nom. Així, l'acte d'inauguració serà el 21 de març a Castelarnau, amb un monòlit de reconeixement.

La conferència, titulada “Bertha Von Suttner, ¿una pacifista oblidada?”, tindrà lloc el 10 de març de la mà de la investigadora Bea Porqueres.

Notícies relacionades

Més notícies de Sabadell