Sabadell recuperaràel Parc del Nord després de les obres de prolongació de FGC

Es reobren per ara dos trams de la Rambla Ibèria a l'espera que la posada en marxa del servei permeti la recuperació total

El tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, acompanyat del regidor de Comerç, Consum i Turisme, Carles Bosch, i un membre de l’Associació de veïns, visiten les obres de la zona nord.

El tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, acompanyat del regidor de Comerç, Consum i Turisme, Carles Bosch, i un membre de l’Associació de veïns, visiten les obres de la zona nord. / Maria Belmez / ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

Sabadell recuperarà en poques setmanes la part nord del Parc del Nord després que continuïn avançant les obres de prolongació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Aquest avanç també permet obrir dos trams de la Rambla Ibèria, encara que no es podrà recuperar del tot fins que es posi en marxa el servei el 2016, tal com estava previst.

El tinent d'alcalde de Presidència a l'Ajuntament, Josep Ayuso, destaca la importància de la recuperació d'aquests espais per part dels veïns i assegura que les obres “més contundents” ja han finalitzat. Ha dit també que la inversió feta per a la prolongació “ha de tenir els seus fruits positius” per a la ciutadania”.

La nova zona del Parc del Nord no està encara oberta al públic ja que la gespa que s'ha plantat encara no ha arrelat. Està previst que això passi “en poques setmanes” i serà llavors quan s'obri als veïns. També està previst instal·lar-hi una zona de jocs infantils i es podria habilitar una zona per a gossos.

Per un altre costat, s'han obert dues parts de la Rambla Ibèria, tallada des de fa mesos també per les obres de prolongació de FGC. La part que s'ha obert és la que va des de la zona de les vies fins a la carretera de Terrassa i des de les vies en direcció a la plaça del Mil·lenari. La part central, ocupada per les vies, continuarà tancada fins a la posada en marxa del servei. Aquestes obres han consistit en el soterrament de les vies i que els cotxes passin per sobre en lloc de per baix com abans.

Ayuso destaca “la tornada a la normalitat” de la via pública que s'està produint graudualment a mesura que van avançant les obres que van començar el 2008. Sobre la posada en marxa del servei, manté la data del 2016, ja que explica que aquesta és la informació facilitada per la Generalitat “i no hi ha cap motiu per pensar que no serà així”. 

Notícies relacionades

Més notícies de Sabadell