El tercer Sabadell Smart Congress posa èmfasi en l'urbanisme de les ciutats mitjanes

Fira Sabadell acollirà el congrés internacional entre el 25 i el 26 de febrer, on també es tractarà sobre el finançament dels projectes

2
Es llegeix en minuts
LAURA MARÍN / Sabadell

Per tercer any consecutiu, Sabadell es convertirà, els pròxims 25 i 26 de febrer, en centre de referència internacional per conèixer les últimes tendències sobre 'smart cities' al voltant del món.

El Sabadell Smart Congress s'orienta a la gestió intel·ligent de ciutats petites i mitjanes i, aquest any, s'enfocarà especialment al voltant de les tendències de l'urbanisme en ciutats mitjanes, les noves tecnologies en l'àmbit de la salut i el finançament de projectes de ciutats intel·ligents.

D'aquesta manera, durant dos dies la ciutat abordarà aspectes com l'estratègia i la visió de la ciutat intel·ligent, l'estil de vida sostenible, les ciutats intel·ligents a Espanya, els models de ciutat intel·ligent a Europa i Llatinoamèrica, el finançament de projectes de ciutat intel·ligent, l'E-Salut, l'E-Govern i la planificació urbana intel·ligent, entre altres temes.

L'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, assenyala que “Sabadell Smart Congress té la voluntat de traslladar als serveis públics que estan al servei del ciutadà els avenços tecnològics”.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Presidència, Josep Ayuso, destaca que “es tracta d'una cita consolidada, ja en la tercera edició, ja que és una oportunitat per als municipis petits i mitjans”.

El tercer Sabadell Smart Congress comptarà amb ponents importants com Jordi Hereu, exalcalde de Barcelona; Íñigo de la Serna, alcalde de Santander i president de la RECI, i el Dr. Lucas Krauel Giménez Salinas, cirurgià de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, expert en la tecnologia 3D aplicada a la medicina.

També hi participaran Tobías Wallisser, soci fundador del Laboratori de Visionary Architecture; Mercè Griera, representant de la Comissió Europea; Pablo Sánchez Chillón, expert en nous models de govern, i Mila Gascó, doctora per la universitat Rovira i Virgili en avaluació de polítiques públiques.

Carrer amb temàtica 'smart'

A més de les conferències, es faran altres activitats durant els dos dies de congrés com l'exposició de diferents projectes al recinte de la Fira Sabadell. L'entrada a la zona d'exposició serà gratuïta i en aquesta edició es compta amb 27 entitats, 10 de les quals tindran un estand i la resta presentaran objectes urbans intel·ligent en un simulat carrer intel·ligent.

En aquest sentit, un dels aspectes més destacats del saló d'aquest any serà la recreació d'un carrer de Sabadell amb les possibles aplicacions i productes innovadors en temàtica 'smart city', com punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de l'empresa Gamesa o una mostra d'aquests vehicles elèctrics per part del concessionari de Sabadell Auser Renault.

A més, en aquest carrer s'hi exposaran un parquímetre que alhora és un punt de càrrega per a vehicles elèctrics, un carregador de telèfon mòbil a la via pública, un fanal amb il·luminació led amb sensor atmosfèric, un tòtem de promoció comercial i un de promoció turística, una escombradora elèctrica que s'utilitza per a la neteja de la via pública a Sabadell i una moto de disseny ecoeficient.

En aquest carrer també s'hi podrà veure una casa passiva amb alta eficiència energètica i sostenible, eficient, aïllada i ventilada, i una mostra de casa de zero emissions.

Notícies relacionades

Més notícies de Sabadell

 

Temes:

Urbanisme