La Diputació de Barcelona abonarà les ajudes pel vendaval a finals de març

Els diners seran entregats directament als Ajuntaments perquè els gestionin segons les seves prioritats

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, durant la visita al bosc de Can Deu de Sabadell.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, durant la visita al bosc de Can Deu de Sabadell.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Sabadell

La Diputació de Barcelona abonarà les ajudes pel vendaval als municipis afectats abans de finals de març, segons informa el president de l'ens, Salvador Esteve, que ha visitat alguns dels municipis del Vallès que van patir els efectes del vendaval al desembre.

Des del bosc de Can Deu de Sabadell, el president assegura que a finals de febrer la Diputació haurà comptabilitzat el conjunt dels danys produïts per les fortes ratxes de vent, remarcant que seran “especialment diligents a l'hora d'abonar les quantitats acordades en cada municipi, per poder fer front als treballs de neteja i recuperació dels espais públics deteriorats pel temporal”.

La Diputació donarà les ajudes directament als Ajuntaments, que seran els encarregats de distribuir els diners en funció de les seves preferències. Aquests han de servir bàsicament per fer front a les despeses per arreglar camins, així com espais i equipaments públics.

Per la seva part, l'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, explica que ja s'ha reunit la nova Associació de Propietaris Forestals de Sabadell, Castellar, Sentmenat i Terrassa per estudiar el plec de condicions per poder adjudicar els treballs de recollida d'arbres caiguts.

“S'està sent diligent i s'està actuant bé. És difícil anar més ràpid”, apunta. Comenta també que quan rebin les ajudes “seran molt ben rebudes perquè la magnitud de la tragèdia és àmplia”. Tot i així, alerta que retirar tots els arbres caiguts abans de juny “no serà possible”, però assegura que es prioritzaran les actuacions més urgents. 

Notícies relacionades

Més notícies de Sabadell