Sabadell tracta 435 casos de pèrdua d'habitatge el 2014

En 107 casos es va fer assessoria, en 22 es va refinançar el deute, en 32 la dació i en 11 es va suspendre el llançament

1
Es llegeix en minuts

El Servei d'Habitatge de Sabadell va fer un total de 739 intervencions el 2014 per donar resposta a les problemàtiques relacionades amb la vivenda. D'aquestes, Ofideute, encarregada dels casos amb risc de pèrdua de l'habitatge, va tractar 425 expedients, dels quals 319 eren nous, 79 d'anys anteriors i 37 es van reobrir. Els 365 casos oberts i reoberts corresponien a 14 entitats bancàries i quatre societats financeres.

En total, Ofideute va fer 1.042 entrevistes i va tancar 178 expedients. En 107 casos es va fer assessorament, en 22 es va refinançar el deute, en 32 la dació i en 11 es va suspendre el llançament. L'ajuntament destaca que “en cap cas s'ha registrat cap llançament”.

Pel que fa al perfil dels usuaris, el 68% té ingressos inferiors a 1.000 euros mensuals, d'aquests el 61% està per sota dels 500. El 73% és autòcton i el 27% acaben d'arribat. Quant al gènere, l'ajuntament constata que, encara que tradicionalment l'home ha sigut el cap de família, en aquest cas és la dona la que acaba liderant els processos. Així ho demostra el fet que en el 54% dels casos la demanda l'ha fet una dona.

Una altra tasca del Servei d'Habitatge de l'Ajuntament de Sabadell és el suport a comunitats, que durant el 2014 va arribar fins a 160. Del total, 108 rebien per primera vegada aquest suport. En 107 casos s'ha fet un acompanyament integral i s'ha aconseguit millorar el funcionament i la capacitat d'organització i autogestió.

La principal demanda de les comunitats, en el 33% dels casos, té relació amb l'economia i les finances, en què destacan l'impagament de les quotes comunitàries. El 23% respon a problemes d'organització interna, el 17% són qüestions relacionades amb la vivenda o la rehabilitació, l'11% té a veure amb la convivència, el 9% amb el règim de pertinença i el 7% sobre l'ús indegut de l'habitatge.

La qüestió de la vivenda també s'ha treballat des de Serveis Socials, on s'han elaborat 33 informes per al Fons Social de l'Habitatge amb l'objectiu que les entitats ofereixin un lloguer social a famílies que han estat desallotjades per impagament i que tenen l'oportunitat d'acollir-se a aquesta opció en virtut del conveni firmat entre les entitats financeres i el Govern espanyol.

Notícies relacionades

Més notícies de Sabadell