Desarticulen a Sabadell una organització que venia escombraries a preu de coure

La investigació es va iniciar al detectar moviments bancaris superiors als 120 milions d'euros d'un grup dedicat a la ferralla

1
Es llegeix en minuts
ACN / Sabadell

La policia desarticula una organització que obtenia beneficis milionaris venent escombraries a preu de coure. Els detinguts creaven cubs d'escombraries i plom que recobrien amb metall de baixa qualitat i una capa de fils de coure perquè semblés un bloc massís. En total s'han detingut 15 persones a Sabadell, Barberà del Vallès i Huelva.

Durant un any i mig, van estar venent setmanalment entre 80 i 120 tones de cubs d'escombraries i peces autèntiques, cosa que representava uns beneficis d'entre 192.000 i 320.000 euros mensuals. La investigació es va iniciar quan es van detectar moviments bancaris d'un grup dedicat a la ferralla per un valor superior als 120 milions d'euros.

En l'estafa també participaven tres treballadors d'una empresa de fosa que actuaven com a certificadors de la qualitat, aliatge i pes de les galledes.

L'organització creava cubs de 60x60x60 en una nau de procés de residus a l'àrea de Barcelona. Al seu interior es compactava i premsava un relleu d'escombraries de terra, metall de baixa qualitat i plom. El nucli era recobert per un cub de zinc i posteriorment amb una fina capa de fils de coure. El producte final tenia una aparença d'un paquet massís de coure, material molt més car del que formava el 90% del bloc.

Posteriorment, els cubs s'introduïen com si fossin autèntic coure als remolcs dels camions que transportaven la mercaderia a Huelva per a la seva venda.

Notícies relacionades

Les investigacions han culminat amb la detenció de 15 persones, entre les quals hi ha el líder de la trama, quatre a Huelva i onze a Sabadell i Barberà del Vallès. A tots se'ls atribueixen delictes contra la hisenda pública, estafa, falsificació de documents, blanqueig de capital i possessió il·lícita d'armes.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Escombraries