Fira Sabadell inaugura una exposició sobre l'antiga empresa ABB

La mostra repassa a través dels aparells elèctrics les diferents etapes tecnològiques del segle XX

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Sabadell

Fira Sabadell acull una exposició sobre l'antiga L'Electricitat SA i la posterior Asea Brown Boveri (ABB) en què, a través de diversos aparells elèctrics fabricats a Sabadell per CES i ASEA-CES, es fa un recorregut per les diferents etapes tecnològiques del segle XX.

El conjunt industrial de l'antiga L'Electricitat, SA, fundada el 1911, ha estat un referent històric de l'activitat econòmica de Sabadell, així com també un referent del paisatge urbà de la ciutat. L'empresa va canviar de mans diverses vegades fins que, el 1990, va passar a formar part del gran grup internacional ABB, fins al tancament definitiu l'any 2000.

La seva història productiva està plena de fites tecnològiques i de fabricació de maquinària elèctrica de tota mena. Ara, l'actual seu d'ABB a Sant Quirze del Vallès ha donat un conjunt de 9 aparells elèctrics al Museu d'Història de Sabadell, dels quals 7 s'exposaran de manera permanent a les instal·lacions de Fira Sabadell. Aquests aparells abasten una cronologia que va des de mitjans fins a finals del segle XX: un seccionador de corrent, tres motors, dos dinamo-frens i un alternador.

Això coincideix amb la publicació del llibre ‘De l'Electricitat, SA a l'ABB. Història i evolució d'un complex industrial’, dels historiadors de l'art Txema Romero i Gemma Ramos, editat pel Museu d'Història de Sabadell, que tracta l'evolució arquitectònica d'aquest complex industrial, ara transformat en recinte firal.

Notícies relacionades

Més notícies de Sabadell