Sabadell crea una xarxa de ciutadans per combatre els rumors sobre la immigració

Una diagnosi prèvia revela que hi ha qui creu que els estrangers no paguen impostos i que reben més ajudes pel fet de ser-ho

1
Es llegeix en minuts
ACN / Sabadell

L'Ajuntament de Sabadell ha creat una xarxa de ciutadans per combatre els rumors sobre la immigració, tal com s'ha fet a Barcelona o a Santa Coloma de Gramenet.

La xarxa està formada per membres de la Comissió per a la Convivència, integrada per representants d'entitats, partits polítics i serveis de l'administració, com la policia local.

La funció d'aquestes persones serà contrarestar a peu de carrer informacions falses sobre la immigració que circulen per la ciutat des de temps enrere: l'ús o abús de les prestacions socials i sanitàries i la suposada exempció d'impostos per part dels immigrants.

Per tenir aquesta informació es va fer un diagnòstic previ entre abril i maig entrevistant representants d'associacions i informants clau i amb enquestes a professionals.

A partir d'aquest diagnòstic, s'ha elaborat un contraargumentari basant-se en dades d'informes i estudis que contradiuen aquestes afirmacions i en informació proporcionada pels diferents serveis de la ciutat.

La funció dels agents antirumors també serà anar una mica més enllà de les dades estadístiques i lluitar contra els prejudicis des de la proximitat en el tracte amb els veïns.

PROGRAMES DE RÀDIO, AUDIOVISUALS, TALLERS I UN RAP

El projecte de la xarxa antirumors busca sensibilitzar la ciutadania fent pedagogia i per aquest motiu s'impulsarà un programa de ràdio que anirà abordant cada un dels rumors. També s'elaborarà material audiovisual que serveixi com a recurs per combatre els rumors, s'ha posat en marxa una web amb el mateix objectiu i se'n farà difusió també a les xarxes socials.

A més, s'impulsaran programes que fomentin els vincles personals i qüestionin les percepcions errònies. Per exemple, es faran tallers o es crearà un 'Rap de la convivència' dirigit als joves perquè reflexionin sobre els comportaments intolerants i violents.

Aquesta xarxa s'emmarca en un projecte pilot del Consell d'Europa en què participen 13 ciutats europees. En l'àmbit estatal, a més de Sabadell, hi participen Bilbao i Barcelona.

Notícies relacionades

Llegiu més informacions de Sabadell a l'edició local