MEDI AMBIENT

Rubí, tercera ciutat que va reciclar més vidre el mes de novembre durant un concurs

L'entitat sense ànim de lucre Ecovidre està portant a terme una competició fins a l'abril del 2018

Si Rubí guanya, incentivarà un projecte de recollida d'oli usat, impulsat per l'Escola d'Educació Especial de Ca n'Oriol

contenedores

contenedores

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí va ser, el mes de novembre passat, la tercera ciutat catalana que més va reciclar en la competició 'El contenidor d'or'un concurs de reciclatge organitzat per Ecovidre, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat d'envasos de vidre a Espanya. Amb aquesta iniciativa, l'entitat pretén premiar el compromís de la ciutadania amb el reciclatge del vidre.

El concurs té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre en els 12 municipis participants a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.

La competició va arrencar l'1 de novembre i s'allargarà fins al 30 d'abril del 2018. Durant aquest període, cada mes es mesuren els residus de vidre que es reciclen els municipis participants i es comparen amb els reciclats durant el mateix mes de l'any anterior. Es tracta que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre, i la que aconsegueixi un major increment serà la guanyadora.

Granollers, Sant Boi i Rubí

Durant el mes de novembre, Granollers ha sigut la ciutat que més ha incrementat el reciclatge de vidre respecte al mateix període de l'any anterior (65%), seguida de Sant Boi de Llobregat (26%) i Rubí (18%).

El regidor de medi ambient de Rubí, Moisés Rodríguez, ha posat en valor l'obtenció d'aquesta tercera posició en el concurs: "Estem satisfets d'haver aconseguit el bronze en la competició que impulsa Ecovidre. Tota iniciativa que fomenti el reciclatge és benvinguda".

El premi, un projecte de ciutat

Al finalitzar els sis mesos del concurs, el municipi que més augmenti la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat. En cas que Rubí sigui la ciutat guanyadora, el projecte que incentivarà serà el de recollida d'oli usat 'Rubiclac', que impulsa l'AMPA de l'Escola d'Educació Especial de Ca n'Oriol.

Notícies relacionades

La resta de municipis que concursen en aquesta iniciativa són: Badalona, el Prat de Llobregat, Girona, Lleida, Sant Cugat, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA   

Temes:

Rubí Reciclatge